RØYSTA?

”Røysta er klasse 1STA på Skeisvang vgs sin helt egen nettavis. Denne har eksistert i omtrent fem år. Det har lenge vært populært med skoleaviser i første klasse, men 1STA 12/13 har tatt avisa ett steg nærmere fremtiden. ”

Det har tidligere vært stas med ”skoleaviser” på Skeisvang. Men da var det slik at ”smågrupper” lagte sin egen ”klipp-og-lim”-avis i løpet av noen uker. Det som var negativ med denne arbeidsmåten var at når avisen var ferdig, var nyhetene mer eller mindre ”old news”.

For 5 år siden tok klasse 1STA skoleavisen til et mer ”moderne” nivå. De bestemte seg for å gå samlet om å lage en felles nettavis. Noen elever fra denne klassen tok turen til Haugesunds Avis for å lære om, og få noen tips til nettaviser. Det dukket opp to forslag under dette besøket, og 1STA bestemte seg da for å gå for det billigste alternativet- WordPress.

Navnet ”Røysta” er mikset sammen av ordet STA, røsta og en eller annen elevs navn. Den dag i dag er 1STA fortsatt den eneste klassen med nettavis og avisa vil nå gå inn i sin fjerde årgang. Dens fjerde årgang skulle opprinnelig være i fjor, men ble utsatt til i år fordi lærer Arne Olav ikke hadde norskklassen i fjor.

– Røysta ble opprettet for å være et ”treningsrom” for skriving for elevene, sier Arne Olav, norsklærer ved Skeisvang vgs. Han forteller videre at det som er kjekt med å jobbe på denne måten er å får rask respons og konstruktiv tilbakemelding, noe som alltid er like kjekt.

Det er bare elever i 1STA som kan skrive og publisere i Røysta. Men absolutt alle kan lese denne kjære nettavisa. Foreldre, besteforeldre, venner og andre som er spesielt interesserte. Selvsagt påvirkes elevene av det faktum at hvem som helst kan lese den. Og lærer Arne Olav mener dette er bare positivt. Elevene får mer selvtillit, utfordrer seg selv og går ut av komfortsonen.

Røysta er nå klar til å brukes og vi er nok alle like nysgjerrige og spente på hvordan dette skal gå. Vi gleder oss!

Tidligere Røysta sider:

http://roysta10.wordpress.com/

http://roysta09.wordpress.com/

Advertisements
Tagged

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: