STARB-timene er våre

STARB (studiearbeid) er seks skoletimer i uken der elevene kan velge om de vil arbeide på egen hånd (obligatorisk studiearbeid) eller følge undervisning i utvalgte emner som skolen tilbyr. Dette gir muligheter både for de som vil oppnå gode karakterer og de som sliter i enkelte fag.

Studiearbeids timene er viktige for oss, og det er grunnen til at vi går ekstra timer i uken på skolen.  Elevene planlegger skolearbeidet, og lekser til STARB. Da har elevene muligheten til å få hjelp av medelever og lærere.

For enkelte er STARB grunnen til at de går på Skeisvang, og synes at STARBen er veldig viktig. Ved å gjøre alle leksene på skolen, får elevene mer fritid.  Men når STARBen brukes til kurs og kino må elevene gjøre lekser hjemme. Skoledagen er lang nok, og vi som elever trenger tid til å øve på prøver og gjøre resten av leksene. Ikke alle rekker å gjøre alle leksene på skolen, men STARB hjelper dem til å gjøre mye/noe av leksene, før de går hjem.

Jeg, som elev på Skeisvang VGS, er lei av at skolen bruker STARB-timene våre til andre ting, torsdag 25. oktober var et godt eksempel. Alt vi fikk vite var at det stod på It´s-learning at vi skulle på ”skole-kino”. “Sjokk” at det var i STARBen. Det er greit nok at vi skulle på kino, men hadde vi fått vite dette før, hadde vi kunnet planlegge skolearbeidet bedre.

Vi i 1STA hadde også et obligatorisk kurs i STARBen onsdag 24. oktober. Vi hadde bare to STARB timer den uka til skolearbeid. Det synes jeg er urettferdig. Jeg forstår at det er enklere for rektor og lærere til å bruke STARB-timene enn vanlige timer, men det er utrolig “kjipt” å miste STARBen i en travel uke.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: