Tenker du over hva du legger ut på nett?

Så og si hver dag bruker vi Internett i ulike sammenhenger, enten det er for å finne informasjon eller kanskje for å lese nyheter. Mange i dagens samfunn bruker også Internett for å være på sosiale medier som Facebook, Twitter, Youtube, blogger osv der man legger ut bilder/videoer, skriver statuser og legger ut annen informasjon. Det mange ikke tenker på er at alt man legger ut, skriver og gjør på disse sidene blir lagret og kan iverste tilfelle bli brukt mot deg senere.

I september i år ble helt tilfeldige mennesker stoppet på gaten i Brussel, Belgia, for å bli «spådd» i sammenheng av det de trodde skulle bli et TV program. Personene ble tatt med inn i et telt der en spåmann med navn «Dave» skulle spå dem. Ved hjelp av sin «gave» kunne han fortelle hvordan huset deres såg ut, om de hadde tatoveringer og isåfall hvordan de så ut, om de hadde noen sykdommer, om familiemedlemmer osv. Det som kanskje sjokkerte mest var at han kunne kontonummeret til den ene damen.

Mange synes selvfølgelig at dette var sjokkerende og kanskje også litt spennende, at han, uten å kjenne disse personene, visste alle disse opplysningene om dem. Da den lille «seansen» deres var slutt, kom nok det største sjokket på dem. Bak dem trakk de nå ned et teppe der flere personer satt bak. Det viste seg nemlig at «Dave» slett ikke var en spåmann, heller tvert imot. Bak ham satt nemlig et helt team som hadde, ved hjelp av en trådløs mikrofon, fortalt all denne informasjonen til han. Teamet bak han hadde nemlig hver sin datamaskin der de bare hadde ‘googlet’ personen og sjekket han/henne opp på andre sider som Facebook for å finne all denne informasjonen.

Dette ble gjort i samarbeid med nettsiden “Safeinternetbanking” for å gjøre folk oppmerksom på at hele livet ditt kan finnes på nett. (For mer informasjon kan du besøke nettsiden HER)

Dette gjorde nok personene som ble «spådd» veldig bevisst på hvor mye informasjon som lå ute av dem på nettet, og det var nok en stor tankevekker. Det er nemlig slik at uansett om du sletter det du har lagt ut, vil det alltid være der likevel. Derfor skal man alltid tenke seg godt om før man skriver noe/legger noe ut. Det kan som sagt alltids bli brukt mot deg senere i livet.

Link til videoen

Vet du hvor mye informasjon som ligger ute om deg?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: