Du er i Haugesund, ikke tro du er noe!

Onsdag 24. Oktober var 400 mennesker samlet på byscenen i Haugesund for å se Karpe Diem live. Den norske rapgruppa som består av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, er nå på turne med deres nye album, Kors på halsen, Ti kniver i hjertet, Mor og far i døden. Dette nye albumet, som er det femte albumet Karpe Diem har gitt ut, har blitt veldig godt tatt i mot. Det fikk fem på terningen hos VGs anmelder, og tok over 1.plass på VG-lista med en gang det kom ut, sangene spilles på radioen nesten konstant.

Magdi og Chirag møttes for første gang i 1998, da drev de begge med musikk hver for seg. I 2000 dannet de sammen Karpe Diem, og i 2004 ga de ut sitt første album, Glasskår. Populariteten er stadig voksende,og de har blitt store.

Etter 22.Juli i fjor lagde disse guttene et slags symbol på hvordan vi ville at det nye Norge skulle være, «som en pose nonstop». Bare en uke etter terroren opptrådte de i Oslo domkirke med sangene tusen tegninger og byduer i dur. På byduer i dur hadde de også laget et eget vers om hvordan Norge møtte terroren med kjærlighet i stedet for hat. På scenen under denne konserten sa Magdi: «På scenen nå står det en hindu og en muslim, to kristne, en tvilende og en ateist. I en kirke. Jeg elsker at dette er normalt».
Låtene deres er alltid veldig direkte og ærlige, og de handler ofte om hvordan det er å bo i Norge som «utlending.» I et intervju med VG har guttene sagt at de vil at politikerne på høyresiden skal sette seg ned å lese tekstene til deres nye album.

Karpe Diem på byscenen. H-avis.no

Konserten på byscenen var en fest! Haugesunds ungdommer lot seg ikke stoppe av at det var en helt vanlig onsdag, med skole og jobb dagen etter, de sang og danset med til Karpe Diems fyrverkeri av en konsert. Det ble flere ekstranumre, og jublingen fra publikum ville ingen ende ta. Da Karpe Diem fremførte en sang de hadde laget spesielt til Haugesund «Du er i Haugesund, ikke tro du er noe» glødet publikum. Knallbra, Karpe! Kom tilbake snart!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: