L.A. Candy

Bokanmeldelse: L.A. Candy

Den engelske romanen “L.A. Candy” av den tidligere reality-stjerne Lauren Conrad er den første boken i trilogien med samme navn. De to andre bøkene er kalt “Sweet Little Lies” og “Sugar and Spice”.

Lauren Conrad er ikke mest kjent som forfatter men som reality-stjerne fra USA. Hun har gjort seg populær igjennom TV-seriene “Laguna Beach: The real Orange County” og “The Hills”. Hun er i dag en velkjent reality-stjerne, stilikon, designer og forfatter. Laurens hele navn er Lauren Katherine Conrad, og hun ble født i California i 1986.

Trilogien “L.A. Candy “er basert på Lauren sitt eget liv og TV-serier. Hvis du likte “The Hills”, vil du definitivt like bøkene, fordi det er ganske mye det samme: berømmelse og drama blandet med hverdagsproblemer og små gleder. Jeg tror at Lauren Conrad har skrevet denne boken for å fortelle oss at ting vi ser på reality-serier, ikke er alltid hundre prosent ekte. Alt vi kan se er fabelaktige jenter, søte gutter, penger, klær og vesker, men er virkeligheten slik? Ofte er reality-seriene dessverre redigert, og “LA Candy ” viser oss at ting ikke alltid er som de er på TV.

Hovedpersonen i boken heter Jane Roberts. Hun er en blond, søt og snill 19 år gammel jente fra Santa Barbara. I boken flytter Jane og hennes beste venn Scarlet til Los Angeles for nye eventyr, ny jobb og ny skole. Jane har planer om å jobbe i selskapet “Fiona Chen Events”, mens Scarlets plan er å gå til skolen. Scarlet er det motsatte av Jane, energisk og sprudlende hele tiden. Likevel er de veldig like på mange måter. Bestevenninnene Madison og Gaby har også sentrale roller i boken.

Boken åpner med to glade jenter som flytter til Los Angeles. De lever helt normalt inntil de en natt blir bedt om å delta i en reality-versjon av “Sex and the City”. Da tar livet en helt ny vending. Serien gjør jentene berømt over natten, og plutselig innser de at ingenting er som det skulle være lenger. Med berømmelse kommer drama, kontrollerende produsenter og irriterende paparazzier, og disse tingene kan ikke bare ødelegge vennskap og kjærlighetsforhold, de kan også ødelegge en jente.

I boken leser vi om krangling og uenige jenter, drama og hvordan et liv kan endres på grunn av et bilde. I denne boken viser Lauren Conrad oss de tingene vi ikke vet om reality-serier og stjernene i dem. Hun beskriver hvordan det er å leve som ”kjendis”, og at det ikke alltid er så “perfekt” som vi tror.
 
“L.A. Candy” var lett og lese selv om jeg leste den på engelsk, og handlingen var interessant. Den hadde en åpen slutt noe som gjorde romanen mer spennende. Boken var veldig jentete, og jeg vil si den passe best til tenåringsjenter.

Alt i alt, var boken bra, og jeg gleder meg til å lese fortsettelsen “Sweet Little Lies”. Terningkast 5.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: