Taken 2

Image

Taken 2 er en fransk actionfilm som er regissert av franskmannen Oliver Megaton. Den kom ut 3. Oktober 2012 og er oppfølgeren av filmen ”Taken”. Skuespillerne er de samme, fortsatt med Liam Neeson i hovedrollen. (Kjent også fra filmene Batman, Starwars og Schindlers liste).

Taken 2 er en fortsettelse av filmen ”Taken”. Temaet i den første filmen var trafficking av prostituerte (sex og narkotika/ menneskehandel). Hovedpersonen i filmen er Bryan Mills (Liam Neeson), en tidligere CIA-agent. Etter mye diskusjon, tillater Bryan at datteren drar på tur til Europa sammen med ei venninne. Det viser seg at det var god grunn til bekymringer fra Bryans side, for innen den første halvtimen de landet i Paris, ble Kim og venninna kidnappet og dratt inn i en verden av sexhandel og prostitusjon. Bryan Mills brukte sine evner som CIA-agent til å finne igjen dattera. I prosessen endte han opp med å drepe flere ”skurker”, altså de mennene som drev og solgte unge jenter. Dermed er temaet i Taken 2 ”hevn”; Slekta til mennene som Bryan hadde drept, vil nå hevne seg på ham for det han hadde gjort. Igjen er handlingen i filmen om kidnapping, bare at denne gangen er det selveste Bryan og ex-kona Lenore som blir tatt, mens Kim (dattera) er den som slipper unna. Nå er det hennes tur å hjelpe foreldrene i stedet for omvendt.

 

Image

Det er en fordel å ha sett den første filmen før du setter deg ned for å se Taken 2, for det er en rød tråd som går gjennom det hele. Filmen var bra og nervepirrende, og spenningsnivået holdt seg oppe stort sett hele tiden. Da jeg selv skulle se filmen hadde jeg egentlig ikke så høye forventninger til den, ettersom det er vanskelig å få like bra suksess med en oppfølger som med et originalverk. Men filmen hadde god ”innledning”, slik at du forstod hvordan situasjonen var og hvordan forholda mellom de ulike karakterene var før selveste spenningen begynte. I Taken 2 pekte de stadig tilbake på ting som hadde hendt i den forrige filmen, og viste ”flashbacks”. Dette syntes jeg var bra, for da kunne du forstå hva som hadde hendt før selv om du ikke hadde sett den første filmen. Dersom du liker gode actionfilmer med mange actionscener, ville jeg sagt at Taken 2 var noe for deg, for den har ikke mangel på slåsscener eller konflikter.

Selv om jeg mente at filmen var nokså bra, må jeg innrømme at jeg ikke synes den var like bra som den første filmen. Selve handlingen var ikke like original eller engasjerende som i den første filmen, og spenningsnivået var litt lavere.   

Det er vanskelig å bedømme hvor bra denne filmen var, for det er opp til hver enkelt individuelt hva de synes. Men selv synes jeg at filmen var veldig bra og jeg gir den terningkast fem.

Image

 

Kilder: 

http://screenrant.com/taken-2-movie-reviews/ 

http://www.commonsensemedia.org/movie-reviews/taken 

http://en.wikipedia.org/wiki/Taken_2

Advertisements
Tagged

One thought on “Taken 2

  1. SoHansen says:

    Flink du er Alc =) Utrolig stolt over deg, og nå fikk jeg virkelig lyst til å se denne filmen =D Du burde bli en mais-bonde, ettersom du har veldig gode kvaliteter for å dyrke mais.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: