Hobbiten

Om få uker er det klart for premieren på filmen ”hobbiten”. Denne filmen er en forløper til de mer kjente Ringenes Herre filmene, som har oppnådd massiv suksess. Filmen er bekreftet at skal deles i tre deler. Den er basert på boka ”Hobbiten” fra 1937 skrevet av John Ronald Ruel Tolkien.

Tolkien la ned mye arbeid i utarbeidelsen av ”LOTR” universet, og skrev boka Silmarillion som en introduksjon til universets skapelse, og tidlige historie. Tolkien la også ned ekstremt mye tid i å skape det alviske språket, og det er ved enkelte universiteter mulig å ta en grad i alvisk (!). Boka silmarillion er tung lesning, og er for de spesielt interesserte. Likevel følte Tolkien at han måtte skrive denne for å ha bakgrunnsstoffet til historien.

Handlingen i Hobbiten finner sted i Midgard, 60 år før handlingen i ringenes herre serien. Bilbo Lommelun forsøker sammen med 13 andre dverger å ta tilbake ensomfjellet fra dragen Smaug. På veien må han, sammen med Gandalf den grå, og de 13 dvergene bekjempe tusser og orker, samt dødelige varger og trollmenn. Det er også i denne historien Bilbo lurer til seg den ene ringen, som ringenes herre dreier seg om. Elijah wood, som spiller Frodo i ”LOTR” filmene, skal delta, samt Orlando Bloom, som spilte Legolas.

Ian McKellen, som spiller Gandalf i både hobbiten og ringenes herre.

Som sagt skal filmen deles inn i 3 deler. Regissøren Peter Jackson kom med uttalelsen for et par måneder siden, på begrunnelse av at hele filmteamet var enig om at de ville fortelle en enda større del av historien. Man kan jo undre seg litt over det at Hobbiten på 283 sider, deles inn i 3 deler, mens Ringenes herre bøkene på godt over 1000 sider bare fikk en film per bok.

Den første delen av Hobbiten har premiere i Norge 12. Desember, del to Desember 2013, og del tre Juli 2014.

Gollum, skapningen som tar del i både hobbiten og ringenes herre serien.

Kilder:

http://www.dagbladet.no/2012/07/30/kultur/film/peter_jackson/the_hobbit/hobbiten/22748446/

http://www.filmweb.no/haugesund/incoming/article1063218.ece

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: