Norsk gull i 2013?

The International Cheer Union World Championships er en konkurranse som avholdes i Florida hvert år når vår sesongen nærmer seg. Dette året var konkurransen arrangert fra den 28 – 29 April i Walt Disney World Resort i Orlando, hvor utallige lag fra både USA og andre deler av verden, samlet seg for å konkurrere om å oppnå den store drømmen. En av de største drømmene de har jaktet på siden de gjorde sin første deltagelse i sporten, nemlig å bli verdensmestere.

Mange stiller seg kanskje det kritiske spørsmålet ”Er cheerleading populært i Norge?”, og svaret er, ja. Cheerleading har vært en utbredt sport rundt omkring i hele Norge i mange år, og har stadig vokst seg større. Sporten er mest utbredt i områdene rundt Oslo, og de andre storbyene i vårt vesle lille Norge. Mange år har passert med utallige norgesmesterskap, europamesterskap og verdensmesterskap, hvor Norge har gått av matta 3 år på rad som europamestre. Alt dette harde arbeidet og dedikasjonen, skulle lede til noe enda større. Det største i cheerleading historie, nemlig deltagelse på verdensmesterskapet.

De beste lagene blir plukket ut til å delta på noe som kalles ”worlds”, og to år på rad har Norge blitt godkjent å fått tillatelse til å delta. De har deltatt i hele 4 kategorier, med et landslag og et helt vanlig bylag.

Team Norway har utover årene imponert nasjonen stort, og imponerer stadig med sine nye, erfarne og risikable ferdigheter. Over 30 glade gutter og jenter gikk hjem fra Florida med sølvet under armen, en medalje rundt halsen og et minne for livet. Norge utfordrer helt klart verdensmestrene Team USA, og er klare for kampen om gullet i verdensmesterskapet 2013. Vil de klare det? Vil Norge for første gang i historien oppnå drømmen om å bli verdensmestre?

Det er flere ubesvarte spørsmål som omringer dette temaet, og vi må bare krysse fingrene våre å håpe på at det røde, blå og hvite flagget skinner like sterkt som gullet i 2013.

Team Norway, group stunt, worlds 2012

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: