5 av de mest utrydningstruede arter på planeten.

Dette året har eksperter fra IUCN satt sammen en liste over verdens 100 mest utrydningstruede dyr og planter. Her e 5 av dem.

Stor Bambus lemur.

Bestandsstørrelse: 100-160

Har fått navnet Bambus lemur fordi dens kraftige kjeve kan tygge gjennom bambus. De er funnet på Madagaskar, den afrikanske øy som er hjem til flere truede arter per mil enn noe annet land i verden. Bambus lemuren var faktisk trodd å være utryddet i nesten 50 år før den ble gjenoppdaget i 1972.  Men dens ”vekkelse” kan være midlertidig – lemurens reinskog habitat blir hogd ned og brent for landbruk.

Javan Neshorn.

Bestandsstørrelse: rundt 100

Fantes en gang i hele Sør-øst Asia, men er nå på kanten av utryddelse. Selv om arten er rettsbeskyttet, er den fortsatt drept og kokt for tradisjonell asiatisk medisin, med sitt horn som er ryktet til a kunne kurere alt fra impotens til kreft. Neshornet er allerede utryddet  Vietnam, og er under stort press i Indonesia.

Sidamo lerke.

Bestandsstørrelse: 90-256

Den lille lerken er bare funnet på slettene i det sørlige Etiopia, og kan bli Afrikas første registrerte fugl utryddelse. Dens bestand falt med 40% mellom 2007 og 2009, og takket være tap av habitat som er hovedsakelig på grunn av jordbruk ekspansjon, har lerken kanskje ikke så lenge igjen å leve.

Kjempe mykskjell skilpadde.

Bestandsstørrelse: 4

Skilpadden er funnet i Vietnam og Kina. Men takket være jakt og ødeleggelse habitat, er skilpadden så godt som utryddet. Det er nå bare fire igjen i verden- alle av dem  dyrehager.

Seychellisk kappe-halede flaggermus.

Bestandsstørrelse: rundt 100 voksene

De små flaggermusene er allerede utryddet på flere øyer i Seychellene hovedsakelig på grunn av invaderende arter og habitat ødeleggelse. Og uten umiddelbare tiltak, vil flaggermusen forsvinne helt.

Kilder:

http://science.time.com/2012/09/12/5-of-the-most-endangered-species-on-the-planet/slide/seychelles-sheath-tailed-bat/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: