Hva er ekte skjønnhet?

Det finnes ingen fasit på hva ekte skjønnhet er, likevel føler mange at de på forandre på utseende sitt fordi de rett og slett ikke føler seg gode nok. Vi lever i en verden hvor det har blitt lagt stort press på og se bra ut, noe som kan ødelegge en person både fysisk og psykisk.

Et godt eksempel på dette er kinesernes tilbedelse av små kvinneføtter fra begynnelsen av 900-tallet til tidlig på 1900-tallet. Tankegangen deres var at desto mindre føtter en kvinne hadde, desto mer attraktiv var hun. Ved hjelp av fotbinding sørget de for at jenteføttene knapt vokste fra barna var rundt 6 år. Denne groteske handlingen førte til at flere tusen jenter knapt kunne gå, og måtte leve resten av livet sitt i store smerter.

Resultat av fotbinding

I nyere tider har det kommet et nytt og helsefarlig skjønnhetsideal hvor kvinnekroppen skal være nærmest anorektisk , og med store bryster. Kvinner i alle aldre går på mer eller mindre konstante slankekurer, og stapper puppene fulle i silikon.

Mange av skjønnhetsidealene er som nevnt helsefarlige, men uansett føler kvinner at de må følge dem. De blir så desperate etter å se ut som perfekte barbie-dukker, at de kan gjøre hva som helst for å nå målet. I mange tilfeller fører dette til spiseforstyrrelser og andre farlige sykdommer. Ingen burde føle seg presset til å forandre på kroppen sin, folk må selv få velge hvordan de skal se ut.

 

 

 

– Martine & Maria

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: