NM i skateboarding!

Norgesmesterskap i Skateboarding

Norgesmesterskapet i skateboarding fant sted i Trikkestallen i Trondheim 2012.

Dette årets NM ble arrangert den 2-5. August og har siden 1989 stått veldig sentralt i Norges skateboard miljø. Flere hundre skatere fra hele landet samlet seg i den store skatehallen og konkurrerte innen flere ulike grener der både første, andre og tredjeplassen ble kåret og vant premier på opptil flere tusen kroner.

Idrettsorganisasjonen som avholder NM hvert år kalles NORB –

Norsk organisasjon for rullebrett, som er en interesseorganisasjon for rullebrettkjørere. NORBs formål er å tilrettelegge for aktiviteter for rullebrett, samt bidra til å øke antall rullebrettkjørere.

 

De ulike grenene i skatehallen foregikk innenfor alt mellom ’’Jam’’ (fri skating på 5 minutter) og ’’Best Trick’’ (beste triks ned trapper).

Det blir også holdt konkurranser innenfor noe som kalles ’’bowl’’ og ’’Vert’’ ramps der skating i buer står sentralt.

Konkurransene blir hvert år satt opp for både Junior (opp til 15 år) og Senior skatere, noe som gjør sjansene og deltagelsen mye større.

De første rundene er alltid kvalifiseringsrunder der de topp 10 beste skaterne bærer seg videre til finalen. Skatingen i Norge har alltid hatt et generelt høyt nivå på NM, og øker betraktelig hvert år. Skatingen og poengene settes etter både kvalitet og kvantitet der både fart, teknikk og presisjon er nøkkelord.

 

For 2.år på rad var det gutten ved navn Herman Stene fra Larvik som stakk av med seieren og ble dermed Norgesmesteren i street skateboarding. Premien på 10.000 norske kroner gikk rett i lommeboka og satt preg på hans videre utvikling innenfor skateboarding.

For junior-skaterne var det selveste Heitor Da Silva (13) fra Tysvær som stakk av med 1.plassen. Som en vanlig ung gutt på hans alder var dette noen av de beste dagene av hans liv der mye spenning og erfaring ble realisert.

 

NORB NM var dermed for det 24.året på rad over for denne gang, og organisasjonen er allerede i gang med planlegging for neste års norgesmesterskap i skateboarding.

 

 

Heitor Da Silva under årets NM.

 

Skrevet av Pål Vestre, ISTA.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: