Trener-trøbbel for Brann

Som de fleste fotballinteresserte har fått med seg, er det uro i kulissene på brann stadion. Det ryktes at så mye som halvparten av spillerne har uttrykt misnøye med lederstilen og spillemåten Rune Skarsfjord står for. Styret har nylig uttrykt sin fulle tillit til Skarsfjord, men i media vil saken fortsatt rulle.

Uroen er noe som visstnok skal ha eksistert over lengre tid, og brann-spillerne uttrykte blant annet misnøye over måten brann fremsto på i andreomgangen i semifinalen mot Hødd. De mente at brann ikke burde legge seg bakpå, men heller jakte scoring nr 2. Kampen endte med hødd-seier og i etterkant av kampen sto brannsupportere igjen og krevde et svar fra trener og spillergruppe. Brann ansatte to nye personer i teamet rundt brann, håndplukket av Skarsfjord før de hadde hatt sesongevalueringen, og dette skal være faktoren som gjorde at spillerne krevde en vurdering av Skarsfjord.

Misnøyen til Skarsfjord lekket ut i media, noe som førte til at brann foretok evalueringen en uke tidligere enn planlagt, for å legge ballen død. I stedet for å trene, ble spillerne sittende i fem grupper i to timer. Der diskuterte de sesongen, om de var fornøyde med Skarsfjord, og en rekke andre saker. Etter evalueringen ble det gjennomført en kort treningsøkt. Det var gjennom denne evalueringen det kom frem at så mye som halvparten av spillerne var misfornøyd med skarsfjords måte å lede på, og stilte spørsmål om han var rette mannen til å lede Brann.

Et annet argument brukt mot Skarsfjord er hans evne til å mobilisere gruppa, og motivere. Brann har til tider spilt festfotball mot topplagene hjemme i Bergen, men gått på flere stygge smeller mot bunnlag borte. Det virker som om det er to forskjellige lag når brann spiller hjemme og når brann spiller borte.

Rune Skarsfjord er under hardt press om dagen.

Det er ikke bare de som er glad i Brann som har bitt seg merke i det som har skjedd i Brann i det siste. Saken angående Skarsfjord, ble tatt opp i fotballextra, og panelet diskuterte hvem som hadde ansvaret for denne sitasjonen. Davy Wathne, den karismatiske bergenseren, mente på sin side at spillerne ikke skulle komme å klage på en trener til styret sitt. Da burde de heller pakke kofferten og reise sin vei. Daniel Nannskog, tidligere stabæk-spiller argumenterte for at når en så stor del av spillergruppa mistrivdes under Skarsfjords styre, så måtte dette tas til etterretning. Hvis halve spillergruppa ikke trives, vil det føre til underprestering.

 

Hele saken hadde selvsagt vært mye enklere hvis brann hadde ligget langt nede på tabellen. Det store problemet er jo at Skarsfjord førte brann til en fjerdeplass i 2011, da Brann var tippet nord og ned. I tillegg kom brann til en finale i cupen i fjor, og en semifinale i år.  Svært få Brann trenere har gjort så mye med så få midler som Skarsfjord. Han tok over en klubb med stor gjeld og spillerflukt, og førte dem til en fjerde plass. Skarsfjord har også gitt flere talenter spilletid under hans styre. Kritikere vil dog argumentere for at han ikke var den som satte det i gang igjen, og at de unge er så gode at han nesten bare måtte slippe dem til.

 

Et annet paradoks er kritikken til Branns spillestil.  Brann er kritisert for å bare pumpe lange baller opp til Kim Ojo, og ligge dypt i forsvar. Likevel kan en ikke se bort ifra at Brann har scoret desidert mest mål i tippeligaen med sine 57 mål. På den annen side har brann bare tre lag bak seg, på statistikken for mest mål sluppet inn.

 

Denne saken kommer til å fortsette de kommende ukene, og det gjenstår å se om Skarsfjord blir sittende, eller om spillere må gå, som følge av at de uttrykte sin misnøye til media.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: