Levende barbie-dukke?

Forrige uke skrev jeg og Martine om skjønnhetsideal, og hvor langt kvinner kan gå for å oppnå ”det perfekte utseende”. Ei jente som har dratt dette litt for langt er 21 år gamle Valeria Lukyanova fra Ukraina, som bokstavelig talt har operert seg om til ei levende Barbie-dukke.

Mange har spekulert i om hun i det hele tatt er ekte, eller om det bare er rein photoshop. Flere av bildene ser ut til å være ekte, men kroppsformen og ansiktstrekkene et så surrealistiske at de bare kunne ha blitt til med plastisk kirurgi eller photoshop. Bildene ser ut til å være en god dose av begge deler.

21-åringen har fascinert store deler av verden, og fått sine 5 minutter med berømmelse, likevel har hun ikke tatt del i noen intervjuer.

Imidlertid har hun personlig postet videoer på YouTube hvor hun viser hvordan hun sminker seg, hun oppdaterer også Facebook-siden sin jevnlig, hvor det en stund lå tusenvis av bilder. Nå er det bare et par hundre bilder der.

Ifølge Huntington Post skal Valeria ha brukt rundt 465.000 kroner på å transformere seg fra ei vanlig jente til ei barbie-dukke med plettfri hud, store øyne og hjerteformet munn.

Under et intervju på morgenshowet på ABC news, snakket plastiskkirurgen Malcolm Roth om utseende og kroppsfasongen til Valeria Lukyanova.

“Valeria er bare 21 år gammel, og hun er ikke ferdig utviklet ennå. Dette burde ha blitt tatt hensyn til med tanke på plastiske operasjonene. Vi råder pasienter til å huske på at plastisk kirurgi er en reel helserisiko. For å få utseendet til en levende barbie-dukke måtte hun ha fått en brystforstørrelse som tilsvarer 38DD, og hun måtte ha fjernet ribbebena. Hoftene er blitt gjort bredere, og ansiktet er så klart endret” sa Roth.

Det er virkelig synd at jenter som Valerie går så langt at de forandrer på hver minste detalj på kroppen sin, kun for å passe inn i “dagens skjønnhetsideal”. Dette er som sagt helsefarlig, og det tar nok ikke lang tid før kroppen hennes reagerer på alle operasjonene og diettene hun utsetter seg selv for.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: