Skeisvang-elver til Slottet

Tirsdag 13. november fikk klasse 2STD ved Skeisvang videregående skole en spesiell beskjed – de er invitert til julekonsert hjemme hos kong Harald og dronning Sonja. Det var fylkesmann Tora Aasland som gav dem den nyheten tirsdag formiddag, og gleden var stor i klassen da de kunne sette av 19. desember til julekonsert på Slottet.

Image

Bilde: http://www.h-avis.no/nyheter/skal-hjem-til-kong-harald-1.7642001

Klasse 2STD ved Skeisvang er en av to heldige skoleklasser i landet som får delta på julekonserten sammen med hele kongefamilien, dette som følge av deres engasjement rundt Global Dignity Day. Den 19. mars 2012 ble det holdt Global Dignity Day på skolen vår, og da var kronprins Haakon på besøk i klassen som skal til Oslo i desember.

Global Dignity Day markeres i dag av 30.000 norske ungdommer fordelt på 140 videregående skoler. Hensikten med dagen er å lære ungdommer hva verdighet er og hvordan det angår oss i hverdagen.

Rektor ved Skeisvang videregående skole, Kirsti Storhaug, skal også være med på julekonserten. I likhet med elevene ser hun fram til å besøke kong Harald. ”Det er en egen aura rundt kongefamilien, enten man er tilhenger av monarkiet eller ei. Jeg har aldri vært på Slottet selv, så dette blir en stor begivenhet både for meg og 17-åringene,” forteller hun til Haugesunds Avis.

Julekonserten vil bli sendt på NRK lørdag 22. desember for oss som ikke var så heldige å bli invitert til Slottet.

Kilde

–       http://www.h-avis.no/nyheter/skal-hjem-til-kong-harald-1.7642001

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: