Gull til Molde, igjen!

Molde seriemester 2012

I går sikret Molde seg sitt andre gull på to år. Dette er mye takket være Ole Gunnar Solskjær, som har brakt med seg en vinnermentalitet og en profesjonalitet fra Manchester United og Sir Alex Ferguson. Når Røkke og Gjelsten hentet hjem Solskjær fra reservelaget til Manchester United før 2011 sesongen var målet å vinne Tippeligaen i 2013, de sa ingenting om hvordan det skulle gå i 2011 og 2012 sesongen. Som kjent så har de nå vunnet Tippeligaen to år på rad, som første lag utenom Rosenborg siden 1980-tallet.

 

I år ble det mye vanskeligere å vinne for Molde. For det første så måtte de forsvare gullet fra i fjor, og for det andre holdt Rosenborg og ikke minst Strømsgodset følge helt til den 28. Serierunde for Rosenborg og helt til den 29. Serierunde for Strømsgodset.

 

Molde er jo som sagt et av få norsk lag som har klart å forsvare en serietittel. Det har de klart siden de har vært flinke til å beholde nøkkelspillere i tillegg til å forsterke med blant annet Even Hovland og Etzaz Hussain. Andre lag som har vunnet et år, har solgt unna stjernene sine. Slik som Stabæk gjorde etter gullet i 2008. Da solgte de blant annet Veigar Pall Gunnarson og Bjørnar Holmvik. Og Brann gjorde også dette etter at de vant Tippeligaen i 2007. Da solgte de store stjerner som Martin Andresen og  sommeren 2008 solgte de Torstein Helstad.

 

Før Solskjær kom hjem til Molde igjen ble de sett på som den evige toer. De klarte aldri å vinne ligaen, men de ble ofte nummer to. De tok ikke sitt første seriegull før klubben var blitt 100 år gammel. I jubileums året 2011 tok Molde som kjent sitt første gull. Etter Molde fotball klubb bikket 100 år, har de vunnet alle seriegullene som har vært!

 

 

Molde seriemester 2011

 

Så gjenstår det bare å se hvor lenge Molde fk får gleden av å ha Ole Gunnar Solskjær i sjefsstolen.

Gullgutter Ole Gunnar Solskjær

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: