Saras nøkkel

Regissør: Giller Paquet-Brenner.

Hovedpersoner: Kristin Scott Thomas og Mélusine Mayance

I 2009 kom journalisten Julia Jarmod tilfeldigvis over historien om Sara og familien som levde under andre verdskrig i 1942. Julia flytter inn i en leilighet sammen med ektemannen og dattera si i Paris, og finner ut etter kort tid at både Sara og familien bodde i den samme leiligheten. Dette bygger opp interessen hos Julia, og hun prøver å finne ut av hva som skjedde med Saras familie under andre verdenskrig. Handlingen blir reflektert frem og tilbake mellom hovedpersonene Sara (Mélusine Mayance) og Julia (Kristin Scott Thomas) ettersom de lever i ulike tidsperioder.

Temaet i filmen er både grådighet, makt og kjærlighet, med en blanding av sorg. Grådigheten og makten blir fremhevet sterkt når Sara og familien blir satt i en konsentrasjonsleir og splittet fra hverandre, mens kjærligheten fås frem når Sara gjemmer broren sin i et skap for å beskytte han. Et stort budskap i denne filmen er at folk skal få et innblikk i hva som skjedde før i tida og hvor kaotisk det engang var med makt og styring. En tar altfor mye for gitt nå i vår tid, ting som hadde vært gullverdt for jenter som Sara.

Jeg syns at denne filmen var veldig spennende med tanke på at den veksler mellom to helt ulike tidsperioder, som gir den en stor kontrast, men en stor spenningsoppbygging. Filmen skildrer godt hva som skjedde under andre verdenskrig, og hvor kaotisk hele hendelsen var. En får et godt innblikk i hvordan det var i 1942 i forhold til hvordan det er den dag i dag. Alt i alt hadde jeg gitt denne filmen terningkast 5, ettersom det var en spennende og veldig bra film som omhandlet en god historie. Den oppnår dessverre ikke det høyeste terningkastet, dersom dette ikke er en film som hadde vunnet min oppmerksomhet på en rolig og fin lørdagskveld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: