Ni år gammel fotballstjerne

Ni år gamle Samantha ”Sam” Gordon fra Salt Lake området i USA har fått mye oppmerksomhet etter at faren lastet opp en filmsnutt av datterens fotballferdigheter på youtube. Filmen som viser at den raske ni åringen verken har problemer med å takle eller springe fra guttene har allerede blitt sett av over 2 millioner mennesker.

I sin første sesong med amerikansk fotball har Sam gjort hele 35 ”touchdowns”. I tillegg har hun 65 taklinger og nesten 2000 ”rushing yards”. ”Rushing yards” er distansen en spiller har lagt bak seg med ballen i henda. For å sammenligne disse utrolige tallene er det bare seks spillere i historien i den amerikanske toppserien NFL som har klart å passere 2000 ”rushing yards”, og den siste som klarte dette var Tennessee Titans Chris Johnoson i 2009.

Flere av lagkameratene takker ”Sam” for at de har kommet til sluttspillet og selv stortrives hun sammen med guttene. Drømmen hennes er allikevel ikke en karriere innfor amerikansk fotball, men heller vanlig fotball.

Klipp av Samantha Gordon sine ferdigheter:

http://www.youtube.com/watch?v=cdIOOY43HWs

Kilder:

http://www.vg.no/sport/artikkel.php?artid=10055656

http://www.washingtonpost.com/blogs/early-lead/wp/2012/11/08/sam-gordon-9-year-old-girl-is-already-a-football-star-video/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: