Game of thrones

 

Game of thrones er en amerikansk TV-serie fra 2011 som utgår fra bestselgerromanen ’’A game of thrones’’ fra 1996. Første bok i fantasiserien heter A song of ice and fire og er skrevet av underholdningsforfatteren George R. Martin. TV-serien ble først i 2009 lagt under planlegging av blant annet det amerikanske kabelkanalselskapet HBO som i dag har mye av æren av TV-serien.

Den første episoden av programmet hadde premiere 17.april 2009 med et seertall på mangfoldige millioner over hele verden. Andre sesong startet opp i april 2012 der det fortsatt var like populært. Hver episode i en sesong varer opptil en time der det er 10 episoder. Hver sesong er ment til å kunne dekke ei bok i serien. Tredje sesong er allerede under klargjøring og skal etter planen ha premiere i slutten av mars 2013.

Handlingen i serien Game of thrones tar plass i ’’De syv kongeriker’’ på det historisk oppdiktede kontinentet Westeros.

De årlige sesongene går fra somrer som strekker seg over tiår, til lange kalde vintrer som kan holde ut et helt liv.

I det middelalder preget landet er det kriger, herredømme og overnaturlige innslag som regjerer. Serien tar for seg borgherrer, krigere, tjenestemenn og bønder.

Serien følger store krigerske herrer til små enkeltpersoner omkring den brutale og spennende maktkampen om ’’jerntronen’’ i det store kontinentets hovedstad King’s Landing.

Kampen og spillet foregår mellom adelsfamilien i kongedømmet og den middel klassede Lannister-familien i sør.

Den store serien begynner med at kongen Lord Stark får melding om at de overnaturlige vesenene som en gang utryddet alt på sin ferd, har vendt tilbake i Westeros.

På den andre siden av havet er det mye som skjer rundt den store hæren ledet av Targaryen. Det store spørsmålet er nå hvem det er krig mellom, og hvem som en gang vil erobre jerntronen.

Programmet er produsert av Mark Huffam og Frank Doelger og ble innspilt i 1080p format med en helt unik kvalitet. Skaperen av serien og de store eventyrlige pregene er laget av David Benioff. Innspillingene til episodene tok plass i Nord-Irland og Malta i 2009/2010. De ti første episodene kostet i alt omkring 300 millioner kroner og antas til å være en av de dyreste TV-seriene som noen gang er produsert. Det er også blitt produsert et dataspill ved samme navn som serien

 

                 

Game of thrones cover.                                          Innspilling av første episode.

(Her med skuespilleren Sean Bean)

 

Kilder:

http://no.wikipedia.org/wiki/Game_of_Thrones_(TV-serie)

http://www.gameofthrones-rpg.com/

– Skrevet av Pål Vestre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: