Verdens største kjøpesenter ”The Dubai Mall”

”The Dubai Mall” er verdens største kjøpesenter og ligger i landet United Arab Emirates i Dubai. Kjøpesenteret ligger ved verdens høyeste bygning og inneholder blant annet 1200 butikker, 160 spisesteder,  berg–og-dalbaner, kinosaler, skøytebane og hotell. Området ligger totalt på 1.124.000 m2.

”Dubai Mall” kan ses på som en innendørs storby. I 2011 var 54 millioner mennesker innom, det er like mange turister som besøker New York på et helt år! På en uke kan det være mer enn 750 000 besøkende.

Innenfor det enorme kjøpesenteret finnes også Midt-Østens største akvarium med 33 000 fisk og sjødyr. En tunnel der en får se haiene på nært hold er bare en liten del av dette akvariet. I februar 2010, måtte kjøpesenteret stenges i en liten periode på grunn av lekkasje.

Fra ”Rainforest Café” høres elefantbrøl og regnskurer, mens i motefløyen konkurrerer de største merkevarebutikkene som Gucci, Louis Vuitto, Hermés, Dior og D&G.

Kjøpesenteret har fått en rekke priser. Blant mange andre fikk det tittelen ”The best shopping experience” i 2010 av Grazia Style Awards.

Kilder:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dubai_Mall

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10078764

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: