Bør mopedister få kjøre Ørpetveitsveien?

Når man skal komme seg til Raglamyr fra Skåredalen må man først kjøre ut på innfartsveien. Med en fartsgrense på 70 km/t suser bilene i en høy hastighet forbi, noe som ikke alltid er like trygt. Mange skoleelever som kjører moped/scooter må kjøre på denne veien hver dag for å for eksempel komme seg til og fra skolen, men som reglene sier har ikke en moped lov til å kjøre fortere enn 50 km/t. Er dette så trygt da?

En vanlig skoledag på Skeisvang slutter elevene klokken 15.05, og når de da skal kjøre hjem er det ofte mye trafikk på veien med tanke på at dette er midt i rushtrafikken. Da er det mange biler som kommer kjørene innenfra Tysvær osv. Og det kan være både vanskelig og farlig å komme seg ut på veien.

Tidligere har den gamle Ørpetveitsveien bak Amanda senteret vært åpen for både kjørende og fotgjengere, men rundt om august/september i år fikset de veien for å så stenge den for kjørende. Da er mitt spørsmål: Hvorfor ikke la mopedister få kjøre her? Dette er det mange unge som irriterer seg over. Ikke bare vil de da slippe å utsette seg selv for faren å kjøre på innfartsveien, men de vil også unngå å lage køer midt i rushtiden, med tanke på at de ikke kan kjøre like fort som fartsgrensen sier. Den nye veien er såpass fin og stor at turgåere fint kan gå der uten å måtte bry seg om at noen mopeder kjører forbi.

At de stenger veien for biler er fult forståelig med tanke på sikkerheten til turgåere og syklister, men om de hadde satt en fartsgrense tror jeg det ville gått veldig fint å latt mopedister få kjøre der. Selv om det er ulovlig å kjøre der er det mange mopedister som alltid kjører denne veien for å unngå å kjøre på innfartsveien, nettopp fordi de synes at det er farlig. «Kjører med en klump i halsen hver gang jeg må ta til innfartsveien, folk har jo ingen respekt! Er ikke min feil at jeg kjører i 50. Hvis loven skal gjøre det slik at vi må kjøre under 70 så bør de lage en alternativ rute for oss, er jo livsfarlig å kjøre på innfartsveien» – Kristian B. Helgeland, Elev på Skeisvang.

Å la oss få bruke denne veien tror jeg ville vært en smart løsning som ville gjort det mye lettere, og ikke minst mye tryggere, å ferdes på veiene. Det er ikke alle bilister som er like hensynsfulle for mopedistene.

Bildet er hentet fra h-avis.no

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: