Verdens mest sette video!

Glad og blid på American Music Award 2012

Sørkoreanske rapperen Psy sin musikk video Gangnam ble den mest sette videoen på lørdag har lagt ut på YouTube med mer enn 800 millioner visninger. Bare kun noen få millioner seere forbi den kanadiske ungdoms stjernen Justin Bieber med sin musikkvideo ”Baby” som nå ligger på andre plass når det gjelder antall seere.

Park Jae-Sang (34), som er hans egentlige navn, er mest kjent for sin dans og sin klesstil. Dansen hans er unik, noe som gjør den så spesiell, og den er ganske lett å lære. Klesstilen hans er humoristisk, i tillegg til brillene og sleiken sin som gjør det mye bedre.

Psy lyktes med en video som genererte utallige parodier og ble en media sensasjon.

Han fikk mer berømmelse utenfor sitt hjemland enn de mer polerte sangere i Sør-Korea såkalte K-Pop stil som har søkt å vinne internasjonalt publikum.

Psy sa at musikkvideoen skulle egentlig kun ”underholde” hjemlandet hans, og at videoen ble sett av flere hundre millioner mennesker omkring i verden var ganske uforventet.

Lørdag på YouTube hadde Gangnam Style overgått den forrige rekordholderen, Justin Bieber 2010 musikkvideo Baby, og ved midten av dagen hadde Gangnam Style nådd 805 millioner visninger, sammenlignet med 803 millioner for Baby. Ennå vokser Psy’s musikkvideo med flere seere.

Innen et par timer, “Gangnam Style” hadde gått opp til mer enn 809 millioner visninger.

Når jeg begynte på dette innlegget, hadde sangen allerede 825 millioner visninger.

Gangnam Style ble først lagt ut på YouTube i juli, og etter den følgende måneden begynte det å vise enorme popularitet på YouTube med publikum utenfor Sør-Korea.

Stor suksessen Gangnam Style på YouTube har også oversatt til sterke platesalg.

I slutten av september, hoppet sangen til toppen av de britiske hitlistene, og det har også solgt godt i andre land.

Gangnam Style har blitt så populært at folk rundt omkring i verden har lagd sin egen versjon, rettere sakt ”en parody”.

Tallene på alle de forskjellige versjonene, Gangnam Style og dens relaterte videoer har mer enn 2,2 milliarder visninger over Internett. Det er vanvittig!

På MTV Music Award vant Psy sin musikk pris og han opptred sin Gangnam Style for sine fans. Under opptreden hadde Psy med seg en spesiell gjest. Han hadde med seg Mc Hammer. Dere kjenne han nok fra sangen sin “Can’t Touch This”.
Ikke bare sang han Gangnam Style, med Mc Hammer lagde de en liten “twist”. Gangnam Style/2 Legit 2 Quit ble opptred av disse to popstjernene.

Jeg personlig tror at uten dansen ville ikke Gangman Style ha vært så stor som den er. Teksten er jo på koreansk, og de aller aller fleste som har sett denne videoen forstår dessverre ikke hva Psy synger om. Med mindre en søke på Google og finne en side der teksten er oversatt.

Og den andre tingen er at Psy har en unik følelse av humor som kommer gjennom i videoen. Han tar ikke seg selv så høytidelig.


Verdens mest sette video på YouTube


Psy på MTV Music Award med sin spesielle gjest

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: