Plastisk kirurgi

I dagens samfunn har det utviklet seg en stor trang for å se bra ut blant mennesker. Vi blir påvirket fra alle kanter. Reklamebilder av slanke og perfekte modeller får selvtilliten vår til å synke. Ofte er det unge jenter og gutter som blir mest påvirket av dette, men det kan hende med hvem som helst i hvilken som helst alder. Mange unge jenter i Norge leser blogger, og blir påvirket av dem i ulik grad. Noen av Norges største bloggere som TCMN og Tuva Willassen har tatt en form plastisk kirurgi, noe som kan være en stor påvirkning på leserne deres. De fleste mennesker har et eller annet med kroppen sin som de ikke er fornøyde med og mange har ting de ønsker å forandre på. Nå er det ikke slik at alle går fremmed prosessen av å endre ting på kroppen sin, men for de som virkelig ønsker det, er plastisk kirurgi et alternativ.

Bloggeren TCMN tar restylane i leppene

Bloggeren Tuva W har tatt brystforstørrelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedgrunnen til at folk vil ta plastisk kirurgi, er at det er noe på kroppen de ikke er fornøyd med. Disse vrangforestillingene kommer som regel av at man ser på noen andre, og skulle ønske man så slik ut. Dette kan og føre til slankepress og spiseforstyrrelser. Plastisk kirurgi er et tema som blir mer og mer vanlig. Diskusjonene og meningene om plastisk kirurgi er mange, og en god del har veldig sterke meninger om hva som er rett og galt.

Det finnes to typer plastisk kirurgi, en medisinsk og en som bare er for skjønnhet. Den medisinske plastisk kirurgien blir brukt for å dekke til skader som brannskader og lignende. Kosmetiske operasjoner ble mer vanlig på 1980 og 1990 tallet da metodene var blitt godt utviklet. Det er leger og kirurger som spesialiserer seg på plastisk kirurgi som utfører operasjonene. I noen miljøer er kirurgiske inngrep som går på kropp og utseende en helt vanlig del av hverdagen. Dette forekommer oftest i rike miljøer, f. eks Hollywood i USA der alle alltid skal være vakre, stelt og slanke. Mange kjendiser har tatt plastisk kirurgiske inngrep. De skal være helt perfekte på alle måter, ha perfekt nese, kropp, munn og lignende.

Det finnes en lang liste av kirurgiske operasjoner du kan påføre kroppen din, som for eksempel: ansiktsløft, brystløft, brystforstørrelse, brystreduksjon, fettsuging, panneløft, kosmetisk nesekirurgi, botox mot rynker og leppeforstørrelse. Ansiktsløft er populært blant kvinner som begynner å komme litt opp i årene. Det finnes to metoder for ansiktsløft. Den ene går ut på å skjære vekk hud i kinn og panne helt ved hårfeste, og dra huden mot hårfeste og sy sammen. Den andre er ved hjelp av botox eller restylane. Botox blir brukt i pannen, mens restylane blir brukt i resten av ansiktet (nedfor øynene). Det vanligste formen for plastisk kirurgi for menn er hårtransplantasjon, dvs. om de begynner å miste håret, kan de sette inn nye hår som begynner å vokse slik at håret holder seg tykt og fint.

Resultatene av plastisk kirurgi kan bli veldig bra, men kan også gå veldig galt. Det er ikke garantert at resultatet blir som man håper på. Det har hendt at folk som vil ha større lepper, har endt opp med å ikke ha overleppe i det hele fordi legen har gjort en feil. Under ser dere bilder av hvordan kroppen til 36 år gamle Tine Dyrkorn ble etter hun tok en slankeoperasjon. I 2010 tok hun en slankeoperasjon som førte til at hun gikk ned 50 kilo, men det hun ikke var klar over, var at man etter et så drastisk vekttap bokstavelig talt svømmer i sin egen hud.

Det er ikke garantert at resultatene av plastisk kirurgi blir som man håpte på.

Trine Dykorn (36) svømte i sin egen hud etter slankeoperasjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen ganger kan plastisk kirurgi være til god hjelp på selvtilliten. F.eks. om en kvinne har hatt brystkreft og operert bort et bryst, kan hun få det tilbake igjen ved å transportere hud fra mage, rompe eller lår og lage ett nytt bryst. Dette ser helt naturlig ut, og kvinnen kan få bedre selvtillit av det. Men det finnes mange som er imot kirurgiske inngrep som endrer på kroppens utseende, spesielt noen religiøse miljøer er veldig imot det. De mener det er galt og ødelegge det gud har skapt og at mennesket er perfekt på alle måter.

Plastisk kirurgi er noe som vil bli mye omtalt i årene som kommer, jeg tror ikke den debatten noen gang vil komme til en bra konklusjon. Det vil alltid være noen som er imot og noen for. Om noen ønsker å operere seg er det deres eget valg, og de vet på forhånd om risikoen de inngår. Jeg synes at plastisk kirurgi kan være bra hvis det hjelper på en persons selvbilde, og hvis det får dem til å føle seg mer komfortabel i sin egen kropp. Det er jo ikke kjekt å gå rundt med et dårlig syn på seg selv, og å hele tiden føle at man ikke er god nok. Men med det sagt, synes jeg det er dumt at noen er så misfornøyde med seg selv at de må inngå operasjoner for å forandre på det. I dagens samfunn legges det alt for stor vekt på utseende, men det er likevel vanskelig å ikke bli revet med. Alle vil jo se bra ut, men folk burde kunne akseptere at de har det utseendet de har, og være fornøyde. Selv om vi ikke alltid klarer å huske det, så er det jo tross alt den indre skjønnheten som egentlig teller.

Plastisk kirurgi som kanskje har gått litt for langt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.plastisk-kirurgi.no

http://jannema.blogspot.no/2010/08/artikkel-om-plastisk-kirurgi.html

http://tcmn.blogg.no/1350493669_restylane.html#comment

http://tuvaw.blogg.no/1337616653_silikon.html

http://tuvaw.blogg.no/1353419630_16112012.html

http://www.dagbladet.no/2012/11/25/kultur/kunstutstilling/foto/tine_dyrkorn/kropp/24539468/

Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: