Cameron Mott lever med EN HALV hjerne!

” Tre år gammel fikk lille Cameron Mott diagnosen Rasmussen Syndrom. Til Cameron var seks år hadde sykdommen blitt bare verre og verre. Foreldrene til Cameron måtte ta en avgjørelse om å gå gjennom en risikabel operasjon. “


til venstre sitter Cameron med hjelmen sin på, og til høyre kan du se Cameron under rehabiliteringen. 

Rasmussens Syndrom er en sykdom som “spiste” seg gjennom hennes høyre hjernehalvdel, nesten slik som i spillet Pacman. Den spiser det den møter på. Hun fikk rundt 10 epileptiske anfall hver dag. Samtidig med sykdommen ble også livskvaliteten hennes ble bare verre og verre. Anfallene hun fikk var så brutale og akutte at hun måtte til og med gå rundt med hjelm på hodet.

Foreldrene til Cameron kunne velge å gå gjennom en operasjon som gikk ut på å fjerne hele hennes høyre hjernehalvdel. Legene gjennomførte denne operasjonen, og foreldrene forteller at hele episoden var som å miste Cameron for å så få henne tilbake. Den siden av hjernen til Cameron Mott som hadde sykdommen skulle bli fjernet.


Her er Cameron 6 år og man kan se hvordan hjernen hennes så ut. 

Operasjonen tok hele 7 timer. Og den lille jenta våknet opp lam på hele venstre side i kroppen. De startet umiddelbart med rehabilitering og 4 uker senere gikk Cameron ut av sykehuset. Om en ser veldig enkelt på det kan man si at venstre hjernehalvdel styrer høyre side av kroppen, og motsatt. Camerons venstre hjernehalvdel tok over og styrer nå både venstre og høyre side av kroppen hennes.

Idag er hun som en helt vanlig liten jente på 10 år. Og hennes drøm er å være en ballerina. Da hun var tre år så denne drømmen mørk ut. Men nå kan denne drømmen kanskje bli til virkelighet.

 

Kilder:
http://www.youtube.com/watch?v=2MKNsI5CWoU
http://www.side2.no/helse/article2869298.ece
http://today.msnbc.msn.com/id/36032653/ns/today-today_health/t/meet-girl-half-brain/#.ULeVEOMSVx4

Bildekilder:
http://denocheconmanny.blogspot.no/2010/03/vivir-con-medio-cerebro.html http://foreverlifestories.com/meet-the-girl-with-literally-half-a-brain/cameron-mott-rehab-hmed/
http://english.sina.com/life/p/2010/0327/311257.html 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: