Ny julekalender på NRK

Hver desemberkveld hvert år sitter flere hundre tusen barn og voksne benket foran TV-en klokken 18.00 for å få med seg julekalenderen på NRK. Det har blitt tradisjon for mange å følge med på disse TV-baserte julekalenderne, både for å komme i julestemning og kanskje også for å korte ned den ellers lange ventetiden mot den 24. desember. Vi er alle vandt med å se nisser med ulike farger på luene når vi setter oss godt ned i sofaen etter en kald dag ute i snøen, men i år kan vi ikke forvente bare dette. NRK har nemlig produsert en ny julekalender, ”Julekongen”, som sendes for første gang i 2012.

 

røsta

Bilde: http://static.vg.no/uploaded/image/2012/11/30/storebilder-jpgsende-173.jpg

 

Årets julekalender handler om 9 år gamle Kevin som bor i en liten bygd sammen med den store familien sin. Familien er klare for å feire jul i det koselige, lille huset sitt før det blir oppdaget at det er fullt av sopp og de kan derfor ikke feire jul der likevel. De må flytte et annet sted, men Kevin har sin egen lille hule langt ute i skogen der han tilbringer mesteparten av tiden sin. En dag oppdager han en tunnel i den lille hulen sin. Denne tunnelen fører ham inn i en skog full av riddere som kanskje kan løse det store juleproblemet til Kevin og familien hans.

 

”Julekongen” er en litt annerledes historie enn det vi har fått sett før, med magi, riddere og vennskap. Den har et litt fantasy-aktig preg, og i følge VG minner den om storsuksessene ”Narnia” og ”Harry Potter”. Serien har enkle budskap og lekne elementer, noe som får barn til å kunne følge lettere med. Likevel gjør også de humoristiske innslagene at voksne fint kan like serien.

 

Manuset til ”Julekongen” er skrevet av Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg. Thale Persen har regien. Serien fikk allerede 1. desember terningkast 6 og mye ros fra VG, kanskje den er verdt å følge med på?

 

Kilder

 

  1. http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10056052 [1.12.2012]
  2. http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10056053 [1.12.2012]
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: