Legger Emil Hegle Svendsen opp som skiskytter ?

Emil Hegle Svendsen må gå i tenkeboksen etter OL i 2014. Han sier til VG Nett at det er  ikke 100 % sikkert at det blir fire nye år med skiskyting på ham. Det blir en naturlig tenkepause, men jeg tror ikke at jeg slutter etter det, sier Svendsen.

SLet

Svendsen har tatt to OL-gull, sju VM-gull og han har 28 verdenscupseirer som han har vunnet sammenlagt på en gang. 27- åringen har oppnådd det meste en skiskytter kan håpe på. Svendsen sier han har vunnet det han kan vinne, og da har en ikke så mye å jage etter.

På søndagens jaktstart hadde Svendsen sjansen til å kapre en tredjeplassen, men på grunn av dårlig sving rundt 400 meter fra mål, ødela han muligheten til en pallplass. Emil er ikke våken, sier NRKs skiskytingsekspert Liv-Grete Skjelberg. Hun sier at han  ikke planla hvordan han skulle posisjonere seg og da går de andre forbi han.Dette er greit. Man fortjener ikke pallen når man driter seg ut, sier Svendsen til VG Nett.

I fjor høst hadde Svendsen det tøft. Han hadde ikke motivasjon til å gå løs på en ny sesong, og vurderte å slutte som utøver. Svendsen hadde jobbet kjempehardt, og hadde bare ikke mer krefter igjen da høsten kom. Kombinasjonen hans med trening, spising, soving, uten noe variasjon, ble traurig. Da konkurransesesongen begynte, kom motivasjonen snikende tilbake.

Kilder :

–       http://www.vg.no/sport/ski/skiskyting/artikkel.php?artid=10056084

–       http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.9067971

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: