Nobels fredspriskonsert

11. Desember skal det holdes Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum. Det er en musikalsk feiring til ære for årets vinner av Nobels fredspris, som i år er EU. De ble tildelt fredsprisen for «å ha bidratt til å fremme fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheter i Europa i mer enn seks tiår. ”Vi vil minne Europa på hva som går tapt om man lar dette samarbeidet falle”, sier lederen av Nobelkomiteen Thorbjørn Jagland på pressekonferansen.

De siste årene har konserten blitt arrangert i Oslo Spektrum. Nobels fredspriskonsert ble første gang arrangert i 1994 og har blitt avholdt hvert år siden, med unntak av 1995 da det ble arrangert en klassisk konsert. Flere redigerte versjoner av konserten lages for ulike land, med forskjellig lengde og forskjellig innhold. Det er normalt et par kjendiser som er verter og konferansierer for konserten, etterfulgt av flere artistnumre og en kort tale ved prisvinneren. Mange norske og internasjonale artister har opptrådt ved de ulike konsertene opp gjennom årene. På konserten vises det også 1-2 intervju med prisvinneren, og noen ganger en kort film om prisvinnerens arbeid.

I år er listen over artister som skal opptre under årets Nobels Fredspriskonsert i ferd med å bli full. Artistene som til nå er annonsert inkluderer Ne-Yo, Jennifer Hudson, Seal, Il Volo, Laleh, Karpe Diem, Susanne Sundfør, Milow, Fanfare Ciocarlia og OqueStrada. Årets vertskap er skuespillerne Sarah Jessica Parker (47) og Gerard Butler (43).

”Det blir fullt i Oslo Spektrum, men det er lagt ut flere billetter og det er fortsatt billetter i salg”, sier Dag Hvaring, presseansvarlig for Nobelkonserten. Fredspriskonserten kringkastes til rundt 350 millioner husstander i mellom 80 og 120 land. I Norge sendes Nobels fredspriskonsert på NRK, som sender konserten på TV-kanalen NRK1. I 2011 hadde konserten 541 000 seere.

800px-Nobel_Peace_Prize_Consert_2008_01Nobelkonsert

 

 

 

 

 

 

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10056041

http://e24.no/makro-og-politikk/nobels-fredspris-gaar-til-eu/20285701

http://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Nobel_Peace_Prize_Consert_2008_01.jpg

http://no.wikipedia.org/wiki/Nobels_fredspriskonsert

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: