Mette-Marit på hemmelig surrogatioppdrag

Kronprinsesse Mette-Marit tilbrakte i oktober tre døgn på en helseklinikk i India hvor hun tok seg av to nyfødte surrogatibarn. Tvillingene ble født av en surrogatmor på en privat klinikk. Barna tilhører et homofilt vennepar hvor den ene er ansatt ved kongehuset. De ble født tirsdag 23. oktober. Foreldrene skulle reise til India for å ta med seg de to barna, men ble hindret på grunn av visumproblemer. Da bestemte kronprinsesse Mette-Marit seg for å dra for å ta seg av de to nyfødte babyene

Hun begrunner det utradisjonelle oppdraget med at hun ikke kunne la være å tenke på at det var to små barn som var alene.

– Noen ganger i livet står man i en vanskelig situasjon med få eller ingen gode løsninger. Det er i slike situasjoner at man må gjøre vanskelige valg, selv om det kan ha en pris. Jeg opplevde dette som en slik situasjon. For meg handlet dette om to nyfødte barn som lå alene på et sykehus i New Delhi. Jeg var den som kunne reise. For meg var det viktig å bidra med det jeg kunne gjøre, sier kronprinsessen gjennom kongehusets kommunikasjonssjef Marianne Hagen.

Den norske ambassaden i India var blitt varslet om at kronprinsessen skulle til India på privat reise 23. oktober. Indiske myndigheter var ikke informert. Det var heller ikke de ansatte ved klinikken Manav Medicare Center. De ansatte trodde at den blonde kvinnen på venterommet var en barnepike.

Om kvelden torsdag 25. oktober tok kronprinsesse Mette-Marit med seg tvillingene til et ukjent sted i byen. Ifølge det offisielle programmet skulle hun samme dag delta på stortingsmiddag på slottet. Det ble ikke gitt noen grunn for hennes fravær.

Lørdag 27. oktober dro hun hjem til Norge etter at en nær slektning av barna kom for å ta over barnepasset. Nær familie passet deretter tvillingene til fedrene fikk visum i november. I helgen kom fedrene og tvillingene til Norge.

 god-indonesia-00350--61

Kilder:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10056292

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: