Stopp rasismen!

I det siste har organisasjonen Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI) trappet opp sin aktivitet på Haugalandet. FMI har hengt opp plakater og klistremerker i byen og lagt flygeblader i postkasser til innbyggere her i området. «Norge er vårt!» var slagordet på aksjonen de hadde gående i september.

Ifølge FMI sin nettside ønsker de en debatt om innvandring, noe som er en debatt vi må ønske velkommen. Men en slik debatt må være saklig, og slik FMI opptrer nå, er på langt nær saklig. I en debatt om norsk innvandringspolitikk bør man veie sine ord, da dette handler om mennesker. Alle mennesker er like mye verdt, uansett hvor de er født. Hvis FMI ønsker en skikkelig og saklig debatt om innvandring, noe de skriver på sin nettside, synes jeg de opptrer på en helt feil måte.

Det er stor forskjell på å være kritisk til norsk innvandringspolitikk, og å være rasistisk. Det er selvfølgelig lov å være kritisk til innvandring, men det å være rasistisk er noe vi ikke kan godta i vårt samfunn.

Bjarne Dahl, tidligere leder og nå medlem i landsstyret av FMI, ble ekskludert fra FrP fordi han blant annet medvirket til at en mann med pakistansk bakgrunn ikke fikk skjenkebevilling fordi han var mørk i huden. Dahl har også fortalt at han godt forstår at Anders Behring Breivik måtte ty til våpen og forsvarer handlingene hans fullt ut. Leser man på Folkebevegelsen Mot Innvandring sin facebook-side, legger de daglig ut linker om nyhetssaker hvor innvandrere f.eks. har begått en kriminell handling eller linker til tåpelige studier som hevder at det å bo i et flerkulturelt samfunn øker faren for kreft. De henger opp plakater med det norske flagget og teksten «STOPP voldtekten av Norge!» i stort, og «bevar Norge norsk» nedenfor. Og nestlederen for Folkebevegelsen Mot Innvandring, Jan Høeg, sier i en debatt at Norge er i ferd med å begå et kollektivt selvmord fordi vi slepper inn mennesker fra andre land. Dette synes ikke jeg er å være kritisk til innvandring, dette er ren rasisme!

Det at medlemmene i FMI her på Haugalandet ikke tør å vise hvem de er, er feigt gjort. Når de våger å legge flygeblader i vanlige folks postkasser hvor de skriver direkte løyner om andre mennesker, hvorfor våger de ikke å stille opp i media med navn og ansikt?

Selv ønsker jeg et flerkulturelt Norge. Samtidig sier jeg velkommen til en debatt om innvandring, en slik debatt er viktig, MEN den må være saklig! Jeg håper Folkebevegelsen Mot Innvandring lar være å legge flygeblader med rasistiske og usanne påstander i folks postkasser, og sparer seg for å henge opp plakater med veldig stygge og drøye overskrifter. De bør heller stille til en offentlig debatt hvor de legger vekk rasismen og tør å vise ansikt.

Jeg oppfordrer alle til å ta sterk avstand fra rasisme. Vi må vise at det er noe vi ikke tolererer i vårt samfunn!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: