FIELD PRODUCTIONS (FP)

Field Productions spesialiserer seg på vågale, fryktløse og nyskapende utendørs filmer. De har til nå vært med på å lage flere TV-reklamer og filmer om vågal snowboard og skikjøring. Og alt dette startet i en kjeller på Lørenskog. De ligger i verdensklassen når det kommer til filmproduksjon(reklamefilmer og skifilmer/dokumentarer).

Skjermbilde 2012-12-07 kl. 16.32.10(Tom wallisch by olavstubberud.com, Bildet er hentet fra fieldproductions.com)

Supervention 2012/2013

supervention

Nå holder de på med sin 9. film som er navngitt Supervention. De har satt av 2 år til dette som skal bli deres største prosjekt hittil. De velger å bruke lengre tid på denne filmen enn de har gjort tidligere. Det vil nødvendigvis ikke si at de ”tar det roligere”, men de vil legge enda hardere og enda mer arbeid i filmen for å gjøre den så bra som overhodet mulig. ”The making of Supervention” er en webserie som du kan følge på VGTV.no. Der kan man møte filmskaperne som er både foran og bak kamera gjennom mer eller mindre hele prosessen. Filmen ”Supervention” vil komme ut på kino i november i 2013.

 

En rekke filmer opp gjennom tidene

Filip Christensen(24) var 16 år, interessert i foto/film og snowboard/twintip, da han lagte sin aller første skifilm ”Suspence” med noen av vennene sine. Men det var filmen ”Get Lucky”(2008) med Aksel Lund Svindal som Filip mener var gjennombruddet. Aksel Lund Svindal er alpinist i verdenseliten og har de siste årene fulgt Field Productions. Herfra skjøt FP til himmels. Selveste Walt Disney ville distribuere Field Production sin sjette film ”Eyes Wide Open”(2009). Den syvende filmen ”Side by side”(2010) som er en miks av dokumentar og skifilm, er den som Filip i kunne si seg mest fornøyd med.

”Side by Side 2.0” som man kan si er serien til filmen, var den første serien deres på VGTV. Denne serien vant også en pris for årets beste webserie. Senere kom ”Being there 2.0” til filmen ”Being There”.

Skjermbilde 2012-12-07 kl. 16.30.56

Et profesjonelt mannskap

(På bildet er “the Athletes” fra filmen “Being There”)

Filip er gründeren for Field Productions, men han er er ikke alene om å lage filmene. Even Sigstad kom tidlig inn i bildet. Han er en veldig talentfull skikjører og er et forbilde for selveste Aleksander Aurdal som også er med. Even fikk også stor interesse for filmingen og er nesten like dyktig foran som bak kamera. Sammen med Even, har Filip også med seg blant andre Espen Kristiansen og Jan Petter Aarskog på foto, klipp og regi.

Field Productions har hatt mange kjente og profesjonelle ski/snowboard-kjørere med i filmene sine. Blant disse er det: Åsmund Thorsen, PK Hunder (ranket som verdens beste twintip-kjører i 09/10), Tom Wallisch (1. og 2. plass i flere konkurranser som for eksempel Winter X Games), Eirik Finseth, Jesper Tjäder, og som tidligere nevnt Aleksander Aurdal og Aksel Lund Svindal.

Produksjonsselskapet har reist rundt i hele verden for å få de perfekte bildene og videoklippene. De jakter på gode forhold, god snø og de beste hoppene. FP har til og med besøkt fjelltoppene i Japan, Alaska og New Zeeland men Filip liker seg aller best i Norge. Han mener Norge har den flotteste naturen og beste snøen.

 

Ser fremover

Hele 8 filmer av Field Productions ble laget i kjelleren til Filip Christensen sine foreldre. Disse filmene sammen med seriene har vunnet flere priser. I år flyttet de inn i et nytt lokale i Oslo som de har pusset opp helt selv. Filip forteller at jobben hans gir ham så mye glede, livserfaring og utfordringer at han absolutt ikke vil slutte med det han driver med foreløpig. Han vil drive med produksjonsselskapet så lenge det gir mat på bordet. FP ønsker også å se et større marked for skifilmer i fremtiden, og håper de kan være med på å gjøre dette mulig.

Å lage fancy skifilmer er ikke det eneste de gjør. Som sagt lager de også reklamefilmer. De har produsert reklamer for store merker og bedrifter som Bergans, Visit Norway, Fiat og Suzuki. De har også store ressurser som blant andre K2, Samsung og head til partnere.

Field Productions vokser mer og mer frem i media. Og med deres kunnskaper og ferdigheter vil de nå langt. Men foreløpig kan vi bare følge med på ”The Making of Supervention” på VGTV og vente i spenning til neste film i 2013.

Her kan du se første episode!: [http://www.vgtv.no/#!/video/58899/the-making-of-supervention-episode-1-alaska]

og HER kan du se mange andre videoer fra Field Productions: http://www.vgtv.no/#!/liste-videoer/146

Kilder (samt. kildene over):

http://fieldproductions.com/

http://friflyt.no/Ski/1250-saa-Being-There

http://no.wikipedia.org/wiki/Field_productions

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: