Ted Ligety overgår Aksel Lund Svindal

Alpingutten Aksel lund Svindal har hatt en strålene sesongstart, men Svindal innrømmer at Amerikanske Ted Ligety overgår ham i rå form om dagen. Han og Kjetil Jansrud tror det kommer til å bli tøft å vinne renn med Ted Ligety som deltager. 

Image

Ted var helt fantastisk i de 2 storslalomrennene som var i Solden og Beaver creek. I østerike vant han med hele 2,75 sekunder foran andreplassen.

– Differansenene har vært enorme, å vinne med over et sekund per omgang.. Han er desidert best i verden i storslalåm akkurat nå, og for tiden handler kampen om plasseringene bak ham, sier Aksel Lund Svindal lett hoderistende til Dagbladet.

 

– Kan du huske sist en løper dominerte en disiplin på den måten? Spør dagbladet.no Svindal.

– Vi må nok tilbake til en fyr som Hermann Maier, men han gjorde det jo over flere disipliner, og var sånn sett kanskje enda råere totalt sett. Storslalåm er ikke min beste gren, og selv om jeg har lyst til å prøve å slå Ligety, så er nok storslalåmekspertene litt mer stressa enn det jeg er, det skal bli vanskelig for dem å få verdenscupseire i år. Ok, jeg tror ikke han vinner alle renn, men de andre skal få kjempe, mener Lund Svindal.

 Image

Ted Ligety har slått Kjetil Jansrud med syv og et halvt sekund på fire omganger til nå denne sesongen.

– Det er helt sinnssykt egentlig. Marcel Hirscher, som vant storslalåmcupen i fjor, har vel vært rundt eller over et sekund bak i hver eneste storslalåmomgang. Det er sjelden man ser. Jeg husker ingen som har dominert så stort i min tid i verdenscupen, du må tilbake til Stenmark, Tomba, Von Gruenigen kanskje, men jeg tror ikke differansene var så store. I min tid har det aldri vært så store differanser, sier Jansrud til Dagbladet.

Jansrud mener at det er vanskeligere å kjøre på skjæret med de nye skireglene, men han har en måte å kjøre på som gjør at det blir tilnærmet likt med de nye skiene. Dermed utnytter han utstyret og teknikken optimalt.

Image

-Det kan ha med hans kjørestil å gjøre, men det bør være noe alle kan tilpasse seg. Vi er ikke så defensive at vi sier han er uslåelig. Han gjør ting veldig riktig, men det er ting andre åpenbart også kan gjøre. Han er et hestehode foran teknisk sett akkurat nå, men så får vi andre bare lære og komme etter. Ted har vært den beste storslalåmkjøreren de siste fem årene, nå har han blitt enda råere og da er det rettferdig at det er han som er suveren, sier 27 åringen.

Aksel Lund Svindal mener at storslalom har menge spesialister, som ikke gjør noe annet. Han sier det er vanskelig å være like rå hele tiden i storslalom. Svindal kjører mer fart.

Kilder: http://www.dagbladet.no/2012/12/06/sport/vintersport/ski/alpint/aksel_lund_svindal/24705320

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: