The xx

 

The xx  er en atmosfærisk, engelsk indie pop gruppe. Formet i London i 2008 med medlemmene Romy Madley Croft (vokalist/gitarist), Oliver Sim (bassist/vokalist) og Jamie Smith( . ) og det tidligere medlemmet Baria Quershi. Baria spilte keyboard , men forlot bandet med begrunnelse om at hun var blitt utslitt. Bandet uttalte senere at dette valget ble gjort på grunnlag av ’’personlige uoverensstemmelser’’. De originale medlemmene møttes da de gikk på Elliott School, en videregående skole hvor Hot Chip, Burial og Four Tet også startet.

The+xx

Gruppens debutalbum, xx, fikk mye ros av kritikerne og ble rangert som ’’universal acclaim’’ på Metakritikk da det kom ut den 18. august 2009. Albumet ble plassert på flere ’’Årets’’- lister, hvor Rolling Stone plasserte albumet på #9, mens NME plasserte det på #2. NME plasserte også bandet på nummer seks i deres NME The Future 50 list. Albumet ble spilt inn i en liten garasje som var en del av XL Records sitt studio, ofte om natten, noe som endte med at albumet er ganske stille og hviskende. Singelen Crystalised kom ut i forkant av albumet og var ukens singel på iTunes (UK).

Sangen Intro, fra debutalbumet xx, ble brukt i en reklame for AT&T med Apolo Anton Ohno. Den ble også ofte vist under dekningen av Vinter-OL 2010 i Vancouver, Canada. Flere av sangene deres har blitt brukt i ulike serier som Cold Case og Grey’s Anatomy.

Deres andre album Coexist kom ut 10 september i år.

Kilder:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_xx

http://en.wikipedia.org/wiki/The_xx

Spotify – The xx – biography

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: