Nettdating- ikke alltid like sikkert

Det sies at nå til dags er nettdating den vanligste måten å møte en partner på, mange ekteskap og barneliv har startet med en profilside på nettet. Likevel må du være ganske så forsiktig dersom du skal kontakte noen over nettet, og du skal i hvert fall være på vakt dersom du skal treffe vedkommende i virkeligheten. Det finnes en rekke ulike historier om folk som har blitt ”lurt” på nett, der de har kommet i kontakt med mennesker som utgir seg for å være andre enn de de egentlig er. Stort sett dreier disse historiene seg om pedofile menn som kontakter unge jenter på nett og later som om de selv er unge gutter.

Et eksempel på en slik historie er da den britiske professoren, Paul Frampton, trodde han var kommet i kontakt med en vakker, tsjekkisk modell på nettet. Fysikkprofessoren var en anerkjent forsker, og hadde fått mye ros og flere priser i løpet av sine 32 år ved et amerikansk universitet. Nå sitter han i husarrest i leiligheten til en venn i Buenos Aires. Frampton (69) er dømt for narkotikasmugling, men hevder at han ble narret inn i det hele.

”Den eneste feilen jeg har gjort er at jeg var ensom”, sier han i et intervju med Daily Mail. For litt over ett år siden hevder 69-åringen at han kom i kontakt med det han trodde var en vakker, tsjekkisk modell på nettet.

Modellen, Denise Milani, arbeider i Los Angeles og er ifølge sin egen hjemmeside en av de mest ettertraktede modellene på nettet. Hun har selv gjort det klart at hun aldri var i kontakt med Frampton.

Professoren har imidlertid helt siden han ble pågrepet for narkotikasmugling, hevdet at han skulle møte det han trodde var den tsjekkiske kvinnen i Bolivia. Da briten kom til Bolivia ble han møtt av ”en venn av modellen”. Denne mannen fortalte at Denise Milani hadde reist videre til Brussel for et oppdrag, og at Frampton skulle følge etter henne via Buenos Aires. Briten fikk også en koffert som han skulle ta med seg til kvinnen.

Resten er historie. Frampton ble pågrepet med en koffert full av kokain og ble dømt til fengsel i fire år og åtte måneder. ”Jeg er fortsatt i en sjokktilstand. Jeg kan ikke tro at jeg er en domfelt forbryter. Jeg er en uskyldig mann. En psykiatriprofessor, et offer for svindel. Den eneste feilen jeg har gjort var at jeg var ensom. Jeg er så sint på meg selv på grunn av det som har skjedd”, sier Frampton i intervjuet med Daily Mail, og påstår at han var helt sikker på at forholdet til Denise Milani var ekte.

Nå vil Frampton advare folk mot ondskapen som er nettdating, og vil råde alle som dater på nettet til å ha en telefonsamtale med den andre personen, gjerne med en videolink. ”Det er så mange kriminelle der ute”, sier han.

Framptons sak har fått mye oppmerksomhet i Storbritannia, og veldig mange stiller seg det samme spørsmålet:

<<Kan en voksen mann virkelig være så dum?>>

978x

Den tsjekkiske modellen Denise Milani

nettdating

http://www.klikk.no/kvinneguiden/samliv/article794842.ece

http://www.dagbladet.no/2012/12/09/nyheter/utenriks/sor-amerika/narkotika/smugling/24749375/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: