Em-finalen 2012

Den 16.desember ble gullrekka til de norske håndball jentene brutt, etter at de tapte EM finalen mot Montenegro. De hadde vunnet hele fire Em gull på rad og håpet på ett femte var stort, men det holdt ikke denne gang. Denne kampen var jevn fra begynnelse til slutt. Den største målforskjellen var 3 mål til Norge, men etter hvert ble dette snudd. Etter to omganger var resultatet uavgjort, og ekstraomgangene skulle avgjøre det hele. Etter de første to  ekstra omgangene var resultatet fortsatt uavgjort, og to nye ekstra omganger måtte til. Disse omgangene var også jevne men det endte med at Montenegro vant med 3 mål og resultatet ble 34-31, etter fire ekstra omganger.

Alle håndball jentene var selvfølgelig kjempeskuffet over seg selv, og sier at de hadde for stor selvtillit, de trodde de var i bedre form enn det de var. Håndball ekspertene mener at gullet var fortjent til Montenegro, de var rett å slett bedre enn oss, og Norge spilte ikke denne kampen som om det var en finale.

marit malm frafjord  edinhåndball jentene skuffet

Hendelsen der Løke fikk to minutter rett før slutt har skapt diskusjoner, var dette egentlig verdt en to minutter og straffe. Etter kampen løp Løke til de spanske dommerne og prøvde å få forklart hva hun gjorde for denne utvisningen. I et intervju svarer Løke på dette spørsmålet:

– Hva sa du til dommerene etter kampen?

– Jeg sa til dem at jeg var uenig. Det gikk jo ikke an å bevege seg inn på seksmeteren en gang. Da er det ikke håndball lenger, men mer en brytekamp.

Men hun sier også at det ikke var på grunn av dette at vi tapte, og all æren går til Montenegro. Det var fortjent!

løke og dommerne

Etter dette sølvet er Norge mer innstilt på å ta gull neste EM og dette vil Skjerpe gulltørsten. De norske håndball jentene måtte ta sølvet med et smil men de sier at neste EM kommer de sterkt tilbake, og for all del, sølv er ikke dårlig, bare ikke fullt så bra som gull!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: