Alene Hjemme

home-alone

Julekomedien fra 1990 fenger alle barns oppmerksomhet når jula nærmer seg. Familie komedien ble skrevet av John Hughes, en berømt manus forfatter som har skrevet over 44 andre manuskript gjennom sitt 59 år gamle liv som endte i 2009. Filmen ble produsert av filmprodusenten Chris Columbus som fikk inspirasjonen til å lage filmer tidlig i sitt liv, og produserte både den første og andre alene hjemme filmen i kort periode etter hverandre.

8 år gamle Kevin McCalister blir etterlatt alene hjemme ved et uhell, mens familien reiser til Frankrike for jula. Med sine lure planer og smarte knep, blir Kevin tvunget til å beskytte hjemmet sitt og bekjempe to skurker helt alene.

”Kevin McCalister” er en klok ung 8 år gammel gutt, som gjennom filmen må overleve på sine overnaturlig smarte kunnskaper i ulike utfordrende situasjoner. Hans selvsikkerhet og lure knep fører han til stor suksess og respekt fra resten av søsken flokken.

”Harry” og ”Marv” er to etterlyste skurker som har et håp om å tjene seg rike på alle de materialistiske tyveriene de utfører når jula nærmer seg, og familier er bortreiste. Harry er lederen i dette banditt partnerskapet og får Marv til å gjøre alt han ber han om. Marv sin naivitet kommer ikke til gode, i det både han og Harry blir lurt trill rundt av en 8 år gammel gutt.

Mesteparten av filmen er spilt inn i et lite nabolag i Amerika, hvor det nærmer seg jul, og det er både julepynt og snø rundt i hele nabolaget. Alle husene er ganske store og ettersom skurkene raner akkurat det nabolaget, så gir det oss et innblikk i at det er et rikt nabolag med verdifulle materialistiske ting. En liten del av filmen er spilt inn på flyplassen og på ulike ferder hvor familien til Kevin tar turen for så å planlegge hvordan de skal komme seg raskest mulig hjem.

Denne filmen omhandler temaet kjærlighet og modighet. Kjærligheten som Kevin føler for familien, kommer godt frem når han opplever ett par dager uten dem rundt han. Det at han bekjemper skurkene og utfordrer dem, viser at han er en modig ung gutt og temaet modighet kommer godt frem gjennom hele filmen.

Jeg tror forfatteren prøver å spre to store budskap, både at en ikke vet hva en har før det er borte, og at alder bare er et tall. Kevin forteller familien at han hater dem og kunne ønske han var alene, før de reiser. Men når de er borte, så innser han hvor mye han vil ha familien sin tilbake, og at han er glad i dem selv om de krangler og er uenige i blant. Kevin er en 8 år gammel gutt som klarer å bekjempe to voksne skurker gang på gang, så hovedbudskapet i denne filmen er at alder bare er ett tall, det definerer ikke hva en person er i stand til å utføre eller hvor stor kunnskap personen har.

Alene hjemme er en film jeg ser hver eneste jul og det har blitt en tradisjon gjennom årene. Dette er en film som gir meg en god julestemning når julen nærmer seg, og det er en helt klart underholdende familie komedie. Alt i alt hadde jeg gitt denne filmen terningkast 5, dersom den er en av mine favoritt filmer når jula nærmer seg.

Kilder:

http://www.imdb.com/title/tt0099785/ 

http://www.imdb.com/name/nm0000455/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: