Hysteriet om verdens undergang sprer seg verden over

I følge Mayakalenderen kommer verden til å gå under 21.12.2012 kl. 11.11 som er 12.11 på norsk tid. Hysteriet om at verden kommer til å gå under sprer seg over hele verden. Folk forbereder seg med å høste inn salt, fyrstikker, fakler og overlevelseskapsler.

I 2009 kom filmen ”2012” som gikk ut på Mayateorien. Denne filmen ble en stor suksess i Kina. Handlingen i filmen begynner i 2009 da vitenskapsmenn oppdager at urgamle spådommer om jordens undergang, blant annet hentet fra mayaenes kalender, er sanne og at jordkloden vil bli ødelagt 21. desember 2012.

2012_oxcgn

Hysteriet i Kina har spredt seg i store deler av landet. Hele 93 personer er arrestert for å ha spredt hysteriet.

Bonden Liu Qiantun har bygget sju overlevelseskapsler som han har tenkt til å overleve dommedagen med. Han selger plasser til hele 270 000 kroner. Kapslene har plass til rundt fjorten personer det det er inkludert mat, vann og sikkerhetsbelter.

En annen kapselbygger har mottatt 21 ordre på høykvalitets håndlagde kapsler. En av kapslene ble solgt for 4,5 millioner kroner.

729x

En annen bonde i Xinjiang-provinsen har bygget en ark i stål som veier mer enn 60 tonn og har mer enn 30 lag med glassfiber.

«Jeg har brukt alle sparepengene mine på båten. Når tiden kommer, kan alle søke ly i denne båten», sier bonden.

Også i Russland har hysteriet begynt å spre seg. Russerne har begynt å tømme butikkene for fyrstikker, stearinlys og fakler. Salt har de også begynt å høste inn. I den russiske gruvebyen Novokuznetsk er butikkene i løpet av den siste måneden blitt tømt for salt. Hele 60 tonn salt ble kjøpt på en uke.

Dette er ikke den første gangen en teori om verdens undergang er lekket ut. Verdens undergang har blitt spådd en masse ganger, og viste seg å bare være en myte. Også i 1994 ble verden spådd at den skulle gå under. Kommer verden virkelig til å gå under?

Kilder:

http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/hevder-verden-gaar-under-loerdag-3498383.html

http://www.dagbladet.no/2012/12/18/nyheter/maya/dommedag/utenriks/mayakalender/24883374/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: