6 tips for å ta ENDA bedre bilder!!

11227 Interessen for å ta bilder, fange øyeblikk og være kreativ innen fotografering har vokst enormt de siste tiårene. Fotoapparater har også hatt sin enorme utvikling. I dag, i 2013, har man kameraer over alt, blant annet i telefonene, musikkspillerne og datamaskinene våre. Men vi liker fortsatt å bruke vanlige kameraer som bare er til fotografering. Noen liker best speilrefleks kameraer eller små kompaktkameraer. Her får du noen nyttige og enkle tips til å ta ”bedre” bilder:

1. Bli kjent med kameraet ditt. Dette er nok det viktigeste. Test ut de ulike funksjonene og knappene på kameraet ditt (ha gjerne en bruksanvisning/bok som hører til under utforskningen av fotoapparatet!).

2.Lek deg! Når du har satt deg inn i hva de ulike knappene og justeringene på kameraet gjør,  lek deg med dem! Juster på ISO (lysfølsomheten), lukkertiden(TV- på de fleste speilrefleks), dybdeskarphet(AV) og spotmåling. Da er det lettere å får bedre bilder i forskjellig lys og settinger.

Skjermbilde 2013-01-07 kl. 13.33.263. Portrett bilder: Oppstilte bilder er ikke alltid de fineste portrettbildene. Ta ”snikbilder” av personene. Det beste er i enkelte tilfeller å få dem til å le, da blir smilet naturlig, personene slapper mer av og bildet blir ikke så ”stivt”.

4.Ta med kameraet på forskjellige hendelser! Om du skal treffe venner på byen, leke i hagen, til stranda eller bare være hjemme kan det være greit å ha kameraet lett tilgjengelig! En vet aldri når noe uventet vil skje og når en kan få tatt de beste bildene.

mm5. Bakgrunnen: Mange gjør samme ”feil” når de skal ta for eksempel portrettbilder eller andre bilder. For bakgrunnen veldig viktig! La være å få med masse gjerder, forskjellige busker eller eventuelt lamper, hyller og annet som lager ”rot” i bakgrunnen. La den være så enkel som mulig slik at den fremhever personen eller objektet i bildet.

6.Tenk kreativt! Ta bilder fra ulike vinkler og avstander. Det er mulig at motivet er finere på nært hold enn det du skulle trodd på avstand. Ta mange bilder og sorter ut de beste til slutt når du er ferdig. Prøv også å tenke utenfor boksen. Se deg rundt, det er mange fine og ulike motiver over alt. Man trenger ikke alltid en solnedgang, blå, klar himmel eller de fineste klærne på.

Bilde kilder:
http://500px.com/photo/2902451
http://melinasouza.com/2013/01/06/6-on-6-janeiro-2013/
http://www.flickr.com/photos/oliviabellphotography/4738382214

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: