Bolivia er nå den første McDonald’s-frie latinamerikanske nasjon … “

mcdonalds

Bolivia ble den første McDonald’s-frie latinamerikanske nasjon, etter å ha kjempet i mer enn et tiår for å holde sine tall ut av ‘det røde. «Og det faktum fortsetter å lage nyheter.

Etter 14 år i landet, og til tross for mange kampanjer og reklamer var McDonalds tvunget til å stenge i 2002, sine 8 bolivianske restauranter i de største byene i La Paz, Cochabamba og Santa Cruz de la Sierra.

McDonalds serverte sine siste hamburgere i Bolivia på en lørdag ved midnatt, etter å ha offentliggjort en global restruktureringsplan der de ville lukke dørene i syv andre land med svake inntekts marginer.

Årsaken til McDonalds konkurs i Bolivia hadde en dyp effekt som en dokumentar med tittelen “Por que quebro McDonalds en Bolivia” eller “Hvorfor gikk McDonalds i Bolivia konkurs,” prøver å forklare hvorfor bolivianerne aldri krysset over fra sine empanadas til Big Mac.

Dokumentaren inneholder intervjuer med kokker, sosiologer, ernæringsfysiologer og lærere som alle synes å være enig, bolivianere er ikke imot hamburgere, bare mot “fast food”, et konsept lite godtatt i det bolivianske samfunnet.

Historien har også tiltrukket verdensomspennende oppmerksomhet mot fast food i Latin-Amerika. El Polvorin blogg bemerket: “Fast-food representerer det stikk motsatte av hva bolivianerne mener et måltid skal være. For å være et godt måltid, må mat være forberedt med kjærlighet, hengivenhet, visse hygiene standarder og riktig steketid. ”

Kilde:

http://www.hispanicallyspeakingnews.com/latino-daily-news/details/mcdonalds-closes-all-their-restaurants-in-bolivia/12787/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: