“Shoppestopp”

ShoppestoppJenny Skavlan

I det siste er det blitt mer og mer populært å ha et såkalt ”shoppestopp” altså en lar være å shoppe for en periode og bruker heller klær som allerede henger i skapet og syr eventuelt plagg om til andre plagg. Å ha ”shoppestopp” er en super måte å spare penger på, enten en skal betale ned lån, om en har et spesielt reisemål i sikte eller for å ønske å sette mer pris på nye ting, som Jenny Skavlan ønsker.

Jenny Skavlan innførte ”shoppestopp” da hun og forloveden flyttet sammen. Hun ble da nødt til å pakke opp og ned alt hun eide av klær. Hun innså da at hun ikke akkurat hadde få klesplagg. Jenny Skavlan sier hun er en litt vel ivrig shopper og hun savner som sagt å sette pris på nye ting.

De mange avsløringene om at blant andre H&M benytter seg av fabrikker med veldig uetiske arbeidsforhold har nok vert utløsende for ”shoppestopp” trenden som utvikler seg.

De fleste av oss har store klesskap, og en har kanskje også klær liggende som ikke blir brukt. Selv om en kanskje ikke merker at en bruker så mye penger kan det til slutt bli store summer når en kjøper noe her og noe der.

For den gode innsatsen, kan en på slutten av shoppestopp perioden ha belønninger. Jenny Skavlan og forloveden skal belønne seg med ferie til varmere strøk viss de klarer utfordringen.

I fjor ga Jenny ut boken «SY OM», og oppfordret alle moteglade jenter til å sy om gamle klær fra bruktbutikker. Da hun heller ikke har lov å handle i bruktbutikker, planlegger Jenny i stedet en skattejakt i sitt eget klesskap.

Det er ikke bare kjendiser som Jenny Skavlan som henger seg på denne trenden. Det finnes flere intervjuer med vanlige mennesker som syns det er frigjørende med ”shoppestopp” og mener det er deilig å både slippe overfloden av klær og å ikke bruke unødvendig mye tid og penger på shopping.

 Kilder:

http://minmote.no/index.php/2013/01/jenny-skavlan-innfører-«shoppestopp»/

http://www.smp.no/forbruker/article6881923.ece

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: