Ballon D´or – Gullballen

Mandag 7.januar 2013 var det duket og klart for årets utdeling av Ballon Do´r, altså Gullballen. Denne prisen har siden 1956 blitt delt ut hvert eneste år, men bare til årets beste spiller der tre ulike, verdenskjente fotballstjerner er nominert. Den kjente fotballprisen deles ut av FIFA der 96 fotballjournalister fra hele kloden deltar på vurderingen over hvem som skal vinne. I 2010 ble Gullballen utdelt av France Football slått sammen med FIFAs Word player of the year. Vinneren stemmes frem av både landslagkapteiner og -trenere samt journalister i siden den gang.

Årets gullball har vært utrolig sentral i media over hele verden, der stjernene Lionel Messi, Christiano Ronaldo og Andres Iniesta var de tre nominerte for prisen. Fotballfans over hele verden har lenge diskutert og ventet på mannen som stikker av med årets gullball. Lionel Messi, som sies å være verdens beste spiller for øyeblikket står usedvanlig sentralt når det gjelder årets gullball. Messi har siden 2009 vunnet tre priser, og kan i år ta sin fjerde strake seier på rad. Christiano Ronaldo som også står veldig høyt på listene jakter i år sin andre gullball, der den første ble mottatt i 2008.

Andres Iniesta som til vanlig er lagkamerat med Messi, er i år for første gang nominert til Gullballen. Mange spekulasjoner gikk rundt om hvem som egentlig fortjener årets pris. Store flertall veier over på Lionel Messi som bare i Norge har over 66 % av stemmene. Den største, mest kjente grunnen for at Messi fortjente årets gullball kommer rett og slett fra hans utrolig kjente målrekord for 2012 der han klarte å score hele 91 mål sammenlagt i sesongen. Fullførte han over 85 mål gjennom sesongen slo han Gerd Müllers rekord fra 1972, noe som han klarte med glans.

Fra VG har jeg hentet ut en kommentar som utmerket seg fra de andre:

–       At Messi vinner kåringen sier seg egentlig selv. Det er tungt for de andre kandidatene å vokse opp med Messi – da har de havnet i feil epoke, sier VG-kommentator Truls Dæhli til VG Nett.

En av Europas største fotballstjerner, Zlatan Ibrahimovic, uttalte seg for en liten stund siden:
Personlig synes jeg det er på tide at noen andre enn Messi skal få vinne «Gullballen».  Den tidligere Barcelona-kollegaen er ikke alene om det ettersom den lille argentineren har vunnet så mye fra før. Nettopp derfor vil folk ha en forandring.

18:30 kvelden 7.Januar stod alt klart for årets gullball. Vinneren gikk til Lionel Messi som nok en gang klarte å skrive seg inn i historiebøkene. Hans fjerde tittel som verdens beste fotballspiller gjør Messi til en legende som skiller seg fra absolutt alle andre spillere.

 

messi2k

 

Messi smilte storslagent etter sin fjerde tittel som Verdens Beste Fotballspiller!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: