Bisarr skjønnhetstrend

Det har nå dukket opp en ny, helt bisarr skjønnhetstrend for tenåringer i Sørøst-Asia. Den nye trenden er blitt mye omtalt, og kan være helsefarlig for ungdommene som velger å følge den.

Tenåringene har nå gått til innkjøp av falsk tannregulering, som visstnok skal være et symbol på status, helse og stil. Grunnen til dette er at ekte regulering er dyrt, og det blir derfor sett på som et tegn på at personer med regulering har det godt økonomisk.

I Thailand, Malaysia og Indonesia er det nå mulig å kjøpe falsk regulering i forskjellige design som du limer på tennene selv. De er blant annet dekort med Mikke Mus, og selvfølgelig favoritt-designet i Asia; Hello Kitty. Disse falske reguleringene koster rundt 500 norske kroner.

Til tross for at denne trenden er et symbol på helse, har trenden ført til dødsfall hos minst to unge mennesker. Det er de små klossene i tannreguleringen som er mest farlig, ettersom ungdommene limer dem på selv. Klossene kan enkelt løsne, og kvele brukeren. Et annet problem er at den falske strengen kan inneholde bly som kan føre til forgiftning.

Ekspertene advarer mot denne trenden ettersom den har ført til to dødsfall i Thailand. Regjeringen har også satt strenge restriksjoner mot å selge de falske tannreguleringene. Dessverre ser det ikke ut til at trenden kommer til å forsvinne med det første, på blogger som ”Braces Faces” og ”Analicious” selges det falske reguleringer gjennom netthandel, i tillegg til markeder, og de tilpasses i skjønnhetssalongen.

Kilde: http://www.side2.no/catwalk/article3541397.ece

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: