Reddet av bryggen

 

Fem barnebarn var på besøk hos besteforeldrene sine i byen Dunalley i Australia, mens moren til de fem barna, Bonnie Walker, var i begravelse i en by lenger vest. Monsterflammer raste plutselig gjennom byen til besteforeldrene Tim og Tammy Holmes og de måtte søke tilflukt under en brygge i sjøen.

 

Historien til den australske familien har gått verden rundt. Spektakulære bilder hvor familien ligger under bryggen i sjøen er også kjente.

 Image

 

Brannen skal ha blitt til ettersom det har vært flere hundre skogbranner i Australia den siste tiden. Ekstremt høye temperaturer som nesten har sprengt temperaturmålerne skal ha funnet sted over hele landet.

 

Brannen som rammet de to besteforeldrene og de fem barnebarna på mellom 2 og 11 år fant sted i byen Dunalley. Bestefar Tim forteller at han så flere tornadoer av flammer komme mot dem, og at i det neste øyeblikket var hele eiendommen i brann. Tre hus brant raskt ned, og bestefaren så ingen bedre løsning enn å ta med seg kona og sine fem barnebarn ned til sjøen og søke tilflukt under en bro. Moren til de fem barna, Bonnie Walker, fikk beskjed på ettermiddagen at foreldrene og barna hennes var evakuert for brann. Hun trodde hun skulle miste sine kjære, men håpte på et mirakel. Etter tre timer i det kalde vannet klarte bestefaren å få tak i en  båt som fraktet familien i sikkerhet.

 

Bonnie Walker var svært takknemlig da hun ble gjenforent med foreldrene og barna sine. Hun var utrolig glad for at familien overlevde mot alle odds, og hun forstår det må ha vært svært vanskelig for besteforeldrene å klare og holde fem barns hoder over vann, hvor tre av dem ikke kunne svømme.

 

Truslene er ikke over enda, men et litt kjøligere vær onsdag 9.januar ga brannmannskapet håp. Gradestokken i Sydney viste da ”bare” 25 grader, dagen før hadde temperaturen vært opp i 42 grader. Andre steder i landet har den også vært oppi hele 50 grader. Det er fortsatt 30 branner som ikke er under kontroll og over 2000 brannmenn jobber for å få kontroll over dem.

 Image

Hetebølgen startet i Vest-Australia like over nyttår og har beveget seg mot Sør-Australia. Dette glovarme været skal ha vært det verste i området på 80 år.

 

Kilder:

– http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10072383

 

Helene og Ida

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: