Studenter drar til varmen

Bali er blitt et populært sted for Norske studenter de siste årene. De fleste som tar utdanning i Bali vil utdanne seg som noe innen idrett, økonomi, språk, filosofi, reiseliv, journalistikk eller ledelse. Det Norske Gateway-colleget er den mest populære skolen for de Norske studentene.

Image

Bali-studentene bor ulike steder. Noen studenter bor privat, andre i studenthjem-aktige villaklynger. Sosialt fellesskap er viktig hvis du reiser til utlandet for å studere. En vanlig dag på Bali går ut på 2-4 timer med daglige forelesninger, gruppe-undersvinsing og selvstudium.

Å studere i Bali er ikke billig. Ta høyde for en «egenandel» på cirka 50 000 kroner for et semester-studium. Uten støtte fra Lånekassen kan du fort ende opp med det dobbelte. Kostnadene varierer fra skole til skole, men du bør regne med ca. 35.000 kroner i studieavgift, 12.000-15.000 i boutgifter, 8.000 kroner til flybillett tur/retur, 3.000-4.000 til bøker og studiemateriell, noe tilsvarende til vaksiner – pluss ca. 20.000 i rene leveutgifter som mat, shopping og opplevelser.

Image

Gateway College har tilbudt høyskolestudier på Bali siden 1993, og har en god dialog både med den lokale befolkningen og de lokale myndighetene. Studiesenteret og studentenes boligområde befinner seg i et område mellom Kedonganan og Jimbaran, sør på øya.

 Image

Bali er en meget turistvennlig plass, og tiltrekker seg surfere fra hele verden på grunn av de fine strendene og fantastiske bølgene.

På Bali vil du i løpet av et semester ha mange opplevelser. Alt fra dykking og svømming blant delfiner, til kulturelle opplevelser som lokal dans og musikk. 

Image

Du kommer hjem med 30 studiepoeng hvis du har bestått eksamen, og Gateway-collage samarbeider med høgskolen i Sogn og Fjordane. Du må ha generell studiekompetanse for å kunne gå på Gateway-collage. Språket/undervisningen foregår på Norsk og studieavgiften kan komme på ca. 37 000 kr.

 

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10064237

http://www.gatewaycollege.no

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: