Innrømmer han endelig doping skandalen?

Lance Armstrong er en tidligere profesjonell syklist fra USA. Han vant  Tour de France flere ganger, men etter at han la opp kom beskyldningene om at den populære sykelisten skal ha dopet seg flere ganger.

Armstrong sin idrettskarriere begynte innen triathlon, men han bestemte seg etter hvert for å konsentrere seg om sykling. Dette førte til at han i 1992 ble profesjonell syklist og tok sin første av i alt 22.etappeseiere i Tour de France.

Det kunnet blitt en brå slutt for Armstrong da han i 1996 fikk diagnosen(beskjed) kreft. Kreften ble oppdaget sent, så den hadde spredt seg langt, likevel overlevde Armstrong og han var tilbake som proff sykelist 1998. Armstrong vant Touren de neste syv årene. Før ham hadde ingen sykelist vunnet Touren mer en fem ganger på rad.

Lance-Armstrong

Mot slutten av hans karriere kom beskyldningene om hans bruk av ulike typer dopingmidler. Mer spesifikt kom de etter at han hadde lagt opp som proffsyklist i 2012. Blant annet skal han ha brukt anabole steroider og bloddoping. Armstrong har hele tiden hevdet at han aldri har brukt noen form for doping, og at han aldri har testet positivt. Dette til tross for at flere gamle lagkamerater skal ha forklart at han brukte doping. Rapporten som det amerikanske antidopingbyrået, USADA , la frem i fjord slår fast at Armstrong og flere av lagkameratene hans var innblandet i det som skal ha vært den mest suksessfulle doping planen så langt. I rapporten står det blant annet skrevet at Armstrong hadde en viktig rolle i det som skal være ”den mest sofistikerte, profesjonelle og suksessrike dopingprogrammet innen idrett noen gang”.

Et par uker etter dette ble Armstrong utestengt fra sykkelsporten og annen idrett for livstid. Han bestemte seg etter vært for å slutte kampen mot dopinganklagene, dette skjedde i august 2012. Internasjonal Cycling Union kalt UCI, fratok ham Tour de France titlene, og andre titler han har mottatt. At han mistet titlene gjorde også at han måtte betale tilbake flere millioner av de pengene han mottok for sine seiere.

Etter at anklagene først kom, har Armstrong holdt seg mest mulig unna rampelyset, og få har intervjuet ham. Men i dag, 17 Januar skal den tidligere sykkelmesteren på ”talkshowet” til Ophra. Det er første gang etter at han ble fratatt titlene sine at han deltar på et slikt program.

oprha

I følge ryktene, som skal ha kommet fra nære beskjenkte, har Armstrong tenkt å innrømme doping på Ophras show. Gjør han i midlertid ikke dette, er det nok mange som kommer til å sitte igjen med en følelse som sier: hva var vits?. Ryktene forteller videre at grunnen til at han gjør intervjuet med Ophra kan være fordi han har lyst til å fortsette sin karriere innen sport, og begynne å konkurrere i triathlon igjen. Om han i midlertid kommer til å få fortsette i sportsverden, vet vi enda ikke. Men en ting er sikkert, får han lov til å drive med konkurrerende sport, kommer han nok til å slite med å få troverdigheten sin tilbake. Om han i midlertid kommer til å innrømme juks, får vi bare vente å se!

Kilder:

http://en.wikipedia.org/wiki/Lance_Armstrong

http://sport.aftenposten.no/sport/sykkel/article263280.ece

http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-20954810

Bilde kilder:

Lance Armstrong

Oprah Winfrey 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: