Gran Canaria – sommer året rundt

Gran Canaria er den tredje største øya av Kanariøyene, som er en øygruppe i Atlanterhavet. Den 1533 kvadratkilometer store og nokså runde øya har en befolkning på nesten 750 000 innbyggere.

Gran Canaria har med sitt flotte og varme klima blitt et populært feriested, og hvert år reiser 200 000 – 300 000 nordmenn til denne vakre øya. Gjennomsnittstemperatur på øya ligger på mellom 22 og 24 grader om vinteren og mellom 26 og 28 grader om sommeren, og har ifølge amerikanske meteorologer verdens beste klima.

 Det meste av Gran Canarias turisme er på sydkysten hvor du finner byer som Playa del Inglés, San Augustin, Mas Palomas og Puerto Rico. Byene tilbyr flotte hoteller, strender, parker, dykking, gokart, kamelridning og flere utflukter. 

Gran Canaria er ei øy for alle, her kan en reise alene, eller sammen med venner og familie. Flere eldre velger også å reise til øya på langtidsferie i vinterhalvåret, og en finner hoteller som kun er for voksne, hvor man kan slappe av i rolige omgivelser.

 ImagePurto Rico

Dersom man er av den rastløse typen og har lyst og oppleve mer en bare late dager på stranden kan man gå turer i fjellene og oppleve fantastisk flott natur. En annen mulighet er å besøke en eller flere av de innholdsrike parkene øya har å tilby som f. Eks Aqualand, krokodilleparken, Sioux City  og Palmitos Park. 

Aqauland er et kjekt badeland som tilbyr 14 ulike attraksjoner for både voksne og barn. Sioux City er en gammel westernpark som ble bygget i 1972 til filminnspilling av westernfilmer. Palmitos Park er en av de mest populære temaparkene på øya hvor litt av attraksjonen er at de kan tilby mange forskjellige typer fugler. Parken er blant en av de største fugleparkene i Europa med over 15000 eksemplarer av fugler. Hver dag tilbys det ulike show i parken. En finner også mange andre kjekke dyrearter i parken. I krokodilleparken kan man se dyr som krokodiller og tigere.

 5 minutters kjøring fra Playa del Inglés finner en også noe som heter Holliday World som er en stor fornøyelsespark som er åpen hver kveld fra 17.00 til 23.00. Parken tilbyr mange kjekke og flotte restauranter og aktiviteter som pariserhjul, bowling, radiobiler, karuseller og hoppeslott.

 Som sagt er Gran Canaria et populært feriested som passer for alle. Det er også ikke mer enn rundt 4 timer i flyreise fra Vestlandet her i Norge. Med sitt varme og flotte vær og klima, er det den perfekte plassen å reise om du vil oppleve litt sol om vinteren.

Man kan finne mer informasjon om øya her:

http://www.grancanaria.com/patronato_turismo/283.0.html

http://gran-canaria-ferie.blogspot.no/

http://www.spain-grancanaria.com/no/tourism.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: