Knapt en måned etter

05-LonestarCollegeShooting_1_480x360

Den hektiske skyte episoden på Newton, Connecticut barneskole rammet flere sørgende foreldre og unge barn, hvor blant annet 26 barn mistet livet sitt, 20 av dem i 6 og 7 års alderen. Knapt en måned etter brøt det ut en ny skyte episode på Lone Star College nær Houston, tirsdag formiddag. En person var i kritisk tilstand etter skytingen, og to andre skadde ble tatt med til sykehuset.

Tre unge mennesker ble transportert fra åstedet i sykebiler, to av dem studenter og en gjerningsmann uten skole ID. Skytingen skal ha brutt ut i skolebiblioteket, hvor to unge menn befant seg i en diskusjon, en av dem bevæpnet og en med skole ID.

Det befant seg mer enn 10,000 studenter på Colleget i det skytingen fant sted. Åstedet ble evakuert og stengt av til Onsdag. Lone Star College System er den største institusjonen for høyere utdannelse i Houston området, i følge nettsiden deres. Det er rundt 90,000 elever spredt på seks colleger i dette college systemet.

Studenter gjemte seg under pulter, og sprang ut av bygningen i rop om hjelp. En dramatisk hendelse for colleget i Newton, Connecticut. Gjerningsmannen Carlton Berry ble tatt rett etter, og siktet for skytingen på colleget hvor han selv og to andre personer ble skadet. Han blir oppholdt på sykehuset, grunnet de påførte skadene under skytingen.

Det har oppstått tre uavhengige skyte episoder de siste to ukene, på forskjellige skoler og colleger i USA. Den 10 Januar, brøt det ut en skyte episode på California High School, hvor en tidligere student og en nåværende student ble skadet. 15 Januar kom det en bevæpnet elev inn på en High School i St. Louis hvor en skoleansatt ble skutt og der etter vendte gjerningsmannen våpenet mot seg selv. Senere på dagen ble to mennesker drept og en skadet i en skyte episode på parkeringen til colleget i Kentucky, skytingen var resultatet av en konflikt som oppstod på parkeringsplassen.

Kilder:

http://www.cbsnews.com/8301-504083_162-57565340-504083/texas-college-shooting-update-carlton-berry-lone-star-college-shooting-suspect-charged-with-aggravated-assault/

http://www.reuters.com/article/2013/01/22/us-usa-shooting-college-texas-idUSBRE90L0XQ20130122

http://edition.cnn.com/2013/01/22/justice/texas-college-shooting/index.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: