Hjelper det å trene for å slanke seg?

Overleger mener at du lurer deg selv hvis du tror at trening skal få deg ned i vekt. Er dette sant? Mener de at man ikke kan gå ned i vekt kun ved å trene? Hva må man da gjøre?

 

I det nye året, etter jul og nyttår med mye feit mat og mye avslapping, har folk satt seg et nyttårsforsett med å begynne å trene og få vekk julematen. Trening er blitt den nye ”trenden”  i det siste. Det er populært å trene og folks nye motto er ”strong is the new skinny”

 Image

Jøran Hjelmesæth som jobber på senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved sykehuset i Vestfold mener at trening er overvurdert som slankemiddel fordi det viktigste er hva du putter i deg, ikke hvor mye du svetter.

 

Om trening gjør deg slank kan ha to forskjellige betydninger. Trening kan hjelpe  med å gjøre deg slank, hvis du gjør det på den rette måten.  Men problemet til mange er det å klare å holde treningen oppe. Det nytter ikke å tro du blir slank av å trene noen få ganger i uken, men så bare gi opp etter noen uker. Allikevel kan ikke bare ”rett trening” hjelpe deg dersom du ikke har riktig kosthold.

Overlegene mener du bør satse på aktivitet. I stedet for å sitte på sofaen hele dagen og se på tv, bør du holde deg i aktivitet.

 Image

Hemmeligheten bak trening? Mange sier at hemmeligheten bak trening er å trene hardt, klare å holde motivasjonen oppe, og ikke minst ha riktig kosthold.

Overlegene kan overdrive litt  når de sier at du ikke blir slankere av å trene. Hvis du begynner å trene, har du i hvert fall begynt en plass. Noe er bedre enn ingenting. Hvis du bare finner noe du liker å gjøre, noe som er aktivt, så vil det hjelpe på. Det kan ikke bli verre en det er, det kan bare bli bedre. Man må bare ikke gi opp!

 

Kilder:

http://www.tv2.no/underholdning/ettermiddagen/-trening-er-overvurdert-hvis-du-skal-slanke-deg-3972392.html

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: