Verdens beste fotballmanager overrasker

Bayern Münchens kunngjøring på onsdag om at Pep Guardiola kommer til å bli deres nye manager overrasket mange over hele verden.

 Image

Chelsea og Manchester United var bare to av destinasjonene som ble sett på som potensielle for den mest ønskede manageren i hele verden, når kontrakten hans i Barcelona går ut den kommende sommeren. Spekulasjonene har vært mange, ettersom Guardiola tidligere denne uken sa han kunne tenke seg å ta utfordringen som manager i Premier Leauge.

 

Istedenfor er 41-åringen nå blitt manager i Bundesliga, og han håper på å fortsette å være en like suksessfull trener i Bayern som han har vært i Barcelona. Han skal prøve å bygge opp en lignende, spektakulær epoke i Tyskland.

 

Mange synes Bundesligaen i Tyskland er en svært framgående og spennende liga. Den har for lengst tatt igjen Serie A (den italienske fotballigaen) og nå spekuleres det i om den holder på å ta igjen La liga (den spanske fotballigaen),

 

Guardiolas gamle lagkamerat i Barcelona, Frank De Boer, var sjokkert da han hørte nyhetene: ”Jeg trodde han ville komme seg til Premier Leauge,” forteller han til BBC.  ”Jeg tror det må ha vært strukturen i klubben,” sa De Boer da han ble spurt om han kunne tenke seg grunnen til at Guardiola valgte Tyskland.

 

Tidligere Bayeren trener, Louis van Gaal, forteller at Bayern er en veldig profesjonell klubb med samme type filosofi som Barcelona. Han tror klubben og spillerne vil forstå hva Guardiolia vil prøve å få til.

 

 

Det sies at publikummet er bedre i Tyskland enn i Premier Leauge. Lenge har det blitt sagt at atmosfæren er best på stadionene i England, og at atmosfæren på stadionene i Tyskland er lik. Kanskje dette kan ha vært med på å påvirke Guradiolas valg.

 

Mange har troen på at Guardiola vil fortsette med samme suksess i Bayern, blant annet Frank De Boer. Han sier at man kan aldri vite sikkert om han vil lykkes eller om han vil klare å vinne like mye i Bayern som han gjorde med Barcelona. Likevel  kan du allerede se at Guardiolas lag vil spille for å vinne Champions League neste sesong.

 

Kilder:

– http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21053259

Bildekilde:

– http://pub.tv2.no/multimedia/TV2/archive/00971/Josep_Guardiola_971020i.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: