Back To The 80’s

20130128_204040

28. januar var det premiere på musikalen ”Back To The 80’s” som Skeisvang MDD setter opp. Musikalen er en del av VK-festivalen 2013. Det er hovedsakelig bare andre og tredjeklassinger med, fra både dans, drama og musikk. Gjengen har øvd siden i fjor høst for å gjøre musikalen best mulig.

Musikalen er en ekte High School musikal fra 80-tallet som beskriver avgangsåret og en del av ungdomstida til 89-kullet ved Skeisvang videregående skole.

Jan Inge (som hovedperson) Muffe og Gækki er de ukule og litt nerdete guttene som aldri har hatt kjæreste, og som fortsatt leker med Star Wars. Jan Inge er hodestups forelsket i Samanta, men han vet ikke helt hvordan han skal få fortelle det til henne.

Samanta og Sabrina er de mest populære blant jentene. Samanta er selvfølgelig ikke forelsket i Jan Inge, men i Johnny som er den kuleste gutten på skolen. Johnny er populær, kjekk og får alle jentene til å sverme når de er i nærheten av ham.

Jan Inge, Johnny og Kåre Leif stiller til russepresidentvalg og allerede her får vi se at Johnny begynner med skittent spill. Han stjeler nemlig showet til Jan Inge og kompisene og vinner dermed russepresidentvalget.

Johnny og de tre kompisene hans lager også hemmelige kjærlighetsbrev til den nye jenta Anne, bare for moro. Anne tror selvsagt dette er ekte og blir knust når hun finner ut at det bare er tull.

Samanta får til slutt sett hvem Johnny virkelig er, og det blir Jan Inge som får Samanta som date på russeballet.

Dette er bare en liten smakebit på hva som skjer. Musikalen består av mye, mye mer. Med blandingen av storslagen musikk fra 80-tallet, kreative 80-talls antrekk, kjempeflinke dansere og skuespillere, kan den ikke bli annet enn fantastisk!

Den får fram både gode og vonde ting ved ungdomstiden. Forelskelser, intriger, humor og dans med forrykende musikalske høydepunkter fra 80-tallet beskriver musikalen bra.

Det blir brukt retrospektiv fortellermåte der Jan Inge Hauge ser tilbake på sin ungdomstid her ved Skeisvang vgs. Gjennom musikalen kommer Jan Inge inn i ”voksen” person med hvordan han opplevde denne perioden og med små innspill.

20130128_204319

 

20130128_211343

 

20130128_212341

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: