X-GAMES 2013

 

X-Games er en ekstremsportkonkurranse som arrangeres av ESPN hvert år. Konkurransen tar plass i USA der det konkurreres både om sommeren og vinteren. Siden 1995 har X-games blitt arrangert i mange ulike byer i USA.

Deltakerne i konkurransene kjemper om bronse, sølv og gull samt pengepriser på flere hundre tusen kroner. Både vinter- og sommerlekene er beskrevet avESPN som en konkurranse mellom verdens beste vinter- og sommer atleter fra hele verden. X-Games er den største og mest prestisje fulle konkurransen innen ekstremsport på verdensbasis og stjerner og legender har vært med på å gjøre X-Games til noe av det mest historiske innen sport i dag.

Vinter X-Games 2013 ble holdt i Aspen, USA og regnes som den største ekstremsportkonkurransen innen ski- og snowboard så langt. Torsdag 24. Januar 2013 var det klart og duket for årets vinter X-Games. Norge stilte med hele ski- og snowboard landslaget for å hente gullmedaljer hjem.

Som alltid før deltok også verdenskjente Torstein Horgmo i slopestyle og big air. Gullet vant han i big air-finalen, hvor hver utøver får 18 minutter på seg til å gjøre så mange forsøk eller runs de klarer på å sette sine beste triks. Norske Ståle Sandbeck startet solid og tok ledelsen, men Horgmo og canadieren Mark McMorris fikk begge sette utfor en runde til, som var skjebnesvangert for Sandbeck. Torstein klarte på det siste runnet å få full pott 50/50 poeng og tok gullmedaljen i år som i fjor.

Torstein Horgmo fikk tydelig frem etter seieren at dette var det sykeste og villeste han hadde vært med på. Årets konkurranse var unik. Norske Tiril jåstad Christiansen klarte også å hente gullmedalje for klasse ski damer.

xgamesgold

Torstein Horgmo i år som i fjor på topp i pallen (Gold medal Big Air)

 

henrikharlaut

 

Henrik Harlaut tok gullmedalje i slopestyle skiklassen,

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: