Innvandring i Norge!

Romfolk (også kalt sigøynere) er en minoritet i de fleste land i Europa i dag. Sigøynerne har en levemåte og en historie som skiller seg sterkt ut fra det vanlige samfunnet, spesielt i Norge. Sigøynere stammer i følge den vanligste teorien fra det nordlige India og har lenge blitt utsatt for forfølgelse. Dette folket flyktet i følge historien ut fra India via Midtøsten og har siden begynnelsen livnært seg ved handel og håndverk.

Sigøynernes kultur er veldig utbredt og kjent over store deler av verden der musikken og dansen står sentralt.

De fleste sigøynere er i dag bosatt i store deler av Europa, der Øst-Europa har vært det mest populære område å bosette seg. I Nord-Europa er det Sverige som har flest registrerte sigøynere, samtidig som Norge har registrert sigøynere som et urfolk. Tallene på antall sigøynere i Norge og Norden er fortsatt ustabile, men det har blitt kjent at minst 500 sigøynere har norsk statsborgerskap. Flere store grupper av sigøynere har også bosatt seg i sørlige land som Spania. Her har de en veldig utbredt dansekultur der Flamenco er veldig anerkjent. Mange av sigøynerne er i dag som før et folk som er sterkt avhengige av seg selv, der få deltar lite eller aldri i noe arbeidsliv. Giftemålsalderen for en vanlig sigøyner er også relativt lav og urfolket har ofte blitt sett på som tyver. Sigøynere kom til Norge på 1800-tallet å bosatte seg litt overalt.

Norsk-pakistanere

Norsk-pakistanere er en betegnelse på norske innbyggere som enten selv er fra Pakistan eller som har begge foreldrene fra Pakistan. Første januar 2012 var det over 32.500 tusen norsk-pakistanere i Norge. Av de 32.500 var nesten 18.000 førstegenerasjons innvandrere. De første norsk-pakistanerne kom som arbeidsinnvandrere i 1967. Over 25% av Norsk-pakistanerne har bodd i Norge over 25 år. Ca. 71% av Norsk-pakistanerne bor i Oslo. 85% bor i Oslo/Akershus. Norsk-pakistanerne utgjør Ca. 3.7% av innbyggerne i Oslo.

Nesten alle norsk-pakistanere i Norge er muslimer og norsk-pakistanerne var lenge den største innvandrergruppen i Norge, men etter første januar 2008 har gruppen polakker i Norge blitt større.

Jeg valgte å skrive en artikkel om innvandring i Norge fordi det er et utrolig viktig emne som står veldig sentralt rundt politikken her i landet. Det finnes mye bra og nyttig innvandring, samtidig som en stor del av de som bosetter seg i Norge ikke tar seg til jobb eller gjør noe godt for samfunnet til en viss grad.

Image

Sigøynerfamilie i Norge.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: